SUNT?: Ny forskning gir pommes frites et bedre  og sunnere rykte enn det tidligere har hatt.
SUNT?: Ny forskning gir pommes frites et bedre og sunnere rykte enn det tidligere har hatt. Foto: Shutterstock
Så lenge du bruker den riktige oljen trenger ikke frityrkokeren bli din verste fiende, skriver den danske siden Metroxpress. Ny spansk forskning viser at et lite oljebad kan gjøre grønnsakene dine sunnere. 

I den nye studien mener forskerne å kunne bevise at grønnsakene blir mer næringsrike hvis de blir tilbredt i olivenolje i steden for å bli kokt i vanlig vann. Det er forskere ved universitetet i Granada i Spania som har kommet frem til den gode nyheten, skriver nettstedet Popular Science

For mange strider nok oppdagelsen mot sunn fornuft, og det skal sies at du får i deg langt mer fett ved å frityrkoke grønnsakene, men du får også i deg mer gunstige stoffer som antioksidanter. 


Forskerene kaller selv sin studie for banebrytende og har fått den publisert i det anerkjente tidsskriftet «Food Chemistry». I sitt forsøk brukte de både poteter, gresskar, aubergine og tomat. De kokte grønnsakene i vann, sauterte de i olivenolje og friterte dem i extra virgin olivenolje. Det siste alternativet viste seg å være best. 

Et bad i frityrkokeren gjorde rett og slett grønnsakene mer vitaminrike og olivenolje er av mange sett på som en viktig del av et sunt kosthold, spesielt rundt middelhavet. 

Du kan med andre ord spise pommes frites til burgeren din i kveld med litt bedre samvittighet. 


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler