HØYDARE: Det er ikke bare på kino det er fint å være høy. Forskning viser at livet rett og slett er bedre for høye mennesker.
HØYDARE: Det er ikke bare på kino det er fint å være høy. Forskning viser at livet rett og slett er bedre for høye mennesker. Foto: Shutterstock
Det er ikke alltid like morsomt å være den høyeste. Den som må huke seg ned for å unngå og stange hodet i dørkarmer, den som kun har bukser som egentlig er litt for korte, eller den som har fått dårlig holdning og ryggproblemer av å stadig kromme seg sammen for å virke lavere. 

Men her kommer de gode nyhetene: høye folk har en rekke fordeler når det kommer til helsa, skriver Huffington Post. Her er fem grunner til at du bør feire høyden din!


1. Høye mennesker er smartere
Universitetet i Edinburg ga i 2014 ut en studie som viste at det var en sammenheng mellom høyde og intelligens. Høy person, høy IQ. 

2. Sjansen for å få diabetes er lavere for høye kvinner
Forskning har vist at høye kvinner har mindre sjanse for å utvikle diabetes type 2. For menn er risikoen den samme uansett høyde, så denne godbiten er kun for dere høye superkvinner. 


3. Høyden kan gi deg en bedre karriere
Ikke bare ser du flott ut der du spankulerer med alle centimeterne dine, du har også lettere for å bli sjef og tjene gode penger. The Wall Street Journal skrev i 2014 om en studie av 1,3 millioner svenske menn som viste at de som jobber høyt i systemet også gjerne er høye. 

4. Sjansen for demens er lavere hos høye mennesker
Universitetet i Edinburg er virkelig på de høyes side. I en ny studie viste de at korte mennesker har større sjanse for å dø med demens enn høye mennsker. Dette betyr imidlertid ikke at det å være kort er et tegn på demens.  


5. Høye mennesker er lykkeligere
En studie fra 2008  viser at høye mennesker sier de har flere positive følelser enn korte mennesker. Høye mennesker er sjeldnere sinte og lei seg, viser forskningen. 

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler