DRIKK UT: Du kan trygt tømme noen halvlitere i løpet av ferien. Forskere mener at det ikke er øl som gir deg «øl-mage».
DRIKK UT: Du kan trygt tømme noen halvlitere i løpet av ferien. Forskere mener at det ikke er øl som gir deg «øl-mage». Foto: Shutterstock
NPR skriver at øl er noe av det sunneste du kan velge å ha i glasset, det inneholder nemlig mest næringsstoffer. 

– Det er en grunn til at folk kaller øl for flytende brød, det er mer næringsrikt enn de fleste andre alkoholholdige drikker, forteller professor ved Universitetet i California, Charlie Bamforth, til NPR. 

Han mener vinindustrien har vært smarte som har markedsført vin som «sunt».

– De har fått oss til å tro at øl kun fører til «øl-mager», men faktum er at flere av antioksidantene i øl faktisk tas opp i kroppen enn de i vin, sier professoren til nettstedet. 


Doktor Brunilda Nazario er enig i at øl har fått et ufortjent dårlig rykte. Hun sier til Huffington Post at det kun er en myte at øl er fullt av kalorier og gir «øl-mage».

– Når du sammenligner kalorier i ulike mat- og drikkevarer finner du ingen vitenskapelige bevis for at øl fører til overvekt på magen så lenge man har et moderat inntak, forklarer hun til nettstedet. 


Det er heller ikke nødvendigvis slik at håndbrygget øl er sunnere enn masseprodusert brygg. Det sistnevnte er vel så ofte laget med naturlige kornbaserte sukkerarter og få syntetiske tilsetningsstoffer, forteller Charlie Bamforth, og avliver samtidig en annen myte: 

– Fargen på ølet har lite eller ingenting å si for næringsinnholdet. En halvliter med Guinness er sammenlignbar med en halvliter med Budweiser lager, forteller han til NPR.

Dette betyr på ingen måte at man bør begynne å drikke øl for helsa sin skyld, men du kan trygt ta deg noen øl under årets sommerferie uten å frykte at «øl-magen» kommer til syne i slutten av august.
Flere kanaler