ENSOM: Det føles veldig tungt når et forhold tar slutt, men heldigvis finnes det råd du kan følge for at situasjonen skal bli litt bedre.
ENSOM: Det føles veldig tungt når et forhold tar slutt, men heldigvis finnes det råd du kan følge for at situasjonen skal bli litt bedre. Foto: Shutterstock
Det er ikke alle som har en sommerflørt eller tilbringer late feriedager sammen med sin bedre halvdel. Kanskje bruker du ferien på å komme over en eks. I så fall bør du lese videre.
Å avslutte et forhold kan være traumatisk. Man må starte opp på nytt og sliter gjerne med ensomhet, savn og generell tristhet. Men også denne prosessen kan bli bedre. 


Du bør selvsagt spise masse is rett ut av kartongen og gå ut på byen med vennene dine, men det finnes i tillegg noen metoder for å komme over en eks som er vitenskapelig bevist, skriver Huffington Post.

1. Hør på trist musikk
Forskning viser at trist musikk ikke nødvendigvis gjør oss tristere, men heller vekker nostalgien i oss. En studie fra 2014 viser at trist musikk vekker positive følelser i oss og gjør oss mer avslappet. 

2. Vær sammen med din bestevenn
Ikke sitt hjemme alene og gruble over de store spørsmålene hele tiden. Forskning viser at vi blir mindre stresset når vi er sammen med venner. Du vil få en mindre negativ opplevelse hvis du deler den vanskelige tiden med de du er glad i.

Venn
TRØST: Når du går gjennom et brudd bør du absolutt søke trøst og støtte hos gode venner. Foto: Shutterstock


3. Fokuser på det positive
Du er kanskje uten en partner, men som ordtaket sier: «når en dør lukkes, åpnes et vindu». Kanskje har du savnet mer tid for deg selv? Kanskje har du savnet å ha en flørt på byen? Ved å fokusere på det positive ved bruddet vil du oppnå høyere livskvalitet, viser en studie fra 2010. 

4. En «rebound» er ikke nødvendigvis en dårlig idé
Å hoppe inn i et nytt forhold rett etter et brudd har fått et ufortjent dårlig rykte, mener forskere. Undersøkelser viser nemlig at de som starter opp en ny romantisk relasjon kort tid etter et brudd rapporterer om bedre helse enn de som forblir alene en lengre periode etter bruddet. 


5. Gi deg selv tid
Dette har blitt en klisjé, men det er mye sannhet i at tiden leger alle sår. En studie fra 2015 mener at mennesker har en iboende evne til å starte, men også avslutte romantiske relasjoner. Det vil si at du er programert til å komme deg videre i livet, du trenger bare litt tid. 

Flere kanaler