MORSOMT: Ingenting er som en skikkelig latterkrampe. Nå har forskere funnet ut at folk med en viss humor er smartere enn andre.
MORSOMT: Ingenting er som en skikkelig latterkrampe. Nå har forskere funnet ut at folk med en viss humor er smartere enn andre. Foto: Shutterstock
Det er deilig å le så mye at tårene triller og du kjenner magemusklene stramme seg, men det er ikke alltid vi ler av de samme tingene. Det noen kan finne hysterisk morsomt får bare andre til å trekke på smilebåndet, eller kanskje noen til og med til å bli fornærmet. 

Alle har ikke den samme humoren, og nå viser det seg at en type humor er forbundet med høyere intelligens, det skriver Videnskab.dk

En studie, publisert i tidsskriftet «Cognitive Processing», viser at det er en sammenheng mellom høy intelligens og mørk humor. Men det er ikke det eneste positive ved å ha en hang til galgenhumor og makabre vitser. 

Saken fortsetter under bildet
Vennegjeng
LATTERLIG: Forskning viser at hvis du har en hang til mørk humor har du også kanskje høyere IQ. Foto: Shutterstock


Intelligent humor
Nettstedet Sciencealert skriver at forskerne også fant ut at mennesker med en mørk form for humor var mindre aggressive og hadde et bedre humør enn andre. 

«Disse funnene støtter hypotesen om at prosessen for å bearbeide humor krever både kognitive og følelsesmessige reaksjoner. Folk med en svart humor-preferanse viste seg å ha en høyere verbal og ikke-verbal intelligens og hadde også et generelt høyere utdanningsnivå», skriver studieforfatterne.


Mørk humor krever positivitet
Det kan med andre ord vise seg at bearbeidelsen av svart humor er en kompleks oppgave når det kommer til informasjonsbehandling. Det krever derfor et klart og positivt sinn for å forstå den mørke humoren, skriver Videnskab.dk.

Studien ble gjennomført med 156 personer som fikk se 12 tegneserier med mørk humor. Deretter ble de IQ-testet og deres humør, temperament og utdannelsesbakgrunn ble undersøkt. Resultatene viste at de som likte den mørke humoren best hadde høyest IQ og utdannelse og også hadde et bedre humør. 


Flere kanaler