SPENNING: Det folk i størst grad søker når de er utro er spenning. En ny studie viser at ekstra mange søker dette når de når en viss alder.
SPENNING: Det folk i størst grad søker når de er utro er spenning. En ny studie viser at ekstra mange søker dette når de når en viss alder. Foto: Shutterstock
Mange skulle nok ønske at det fantes en slags varsellampe som kunne indikere om, eller eventuelt når, partneren kom til å være utro. 

En slik maskin har heldigvis ikke blitt oppfunnet, men forskere mener nå at de ser et mønster i folks utroskap. Det er mennesker i en viss alder man skal passe seg spesielt for, skriver The Sun


Studien er gjort for den britiske nettdatingsiden for gifte mennesker, IllicitEncounters.com, og viser at det er i overgangen mellom 30-årene og 40-årene at man skal passe på litt ekstra. 

– Den alderen med høyest risiko for utroskap er 39 år. De siste året i et tiår blir sett på som et skille i mange menneskers liv og de har derfor større sannsynlighet for å se etter nye opplevelser og mer spenning, konkluderer studien. 


Studien tar utgangspunkt i over 1000 profiler på nettdatingsiden IllicitEncounters, der gifte mennesker møter mennesker de kan være utro med. Selv om 39 skiller seg ut som den alderen der flest faller for fristelsen, det var 18 prosent flere profiler i denne alderskategorien, viser det seg at slutten på alle tiår frem til man bikker seksti er utsatt.

«Menn og kvinner har større sjanse for å være utro når de er 19, 29, 39, 49 eller 59», viser funnene.


Undersøkelsen har også sett på hva som er grunnen til at folk velger å være utro. Den grunnen flest føler seg truffet av (76%) var at man ikke opplever nok spenning på eget soverom.

Flere kanaler