ROBOTER: På Plasto i Åndalsnes er det 25 roboter og 10 operatører.
ROBOTER: På Plasto i Åndalsnes er det 25 roboter og 10 operatører. Foto: plasto.no
Det er mange som spår at roboter vil ta over jobbene til menneskene. I mange yrker. Industribedriften Plasto startet med å lage plastleker. Nå lager de også plast til industrien. 

De har merket oljenedturen og har i løpet av de siste to årene måttet si opp 4 og permittert 5 personer. Men de har ikke kuttet ned på forskning og utvikling, skriver Teknisk Ukeblad.

25 roboter
Det er 25 roboter i produksjonen som drives av 10 operatører, 24 timer i døgnet, 7 dager i uka. Bedriften regner med en omsetning på rundt 60 millioner kroner i år.

- Vi bruker 15 millioner kroner på forskning og robotisering. Det må vi for å overleve og se framover, sier produksjonssjef Roger Grande til tu.no.


Leker
LEKER: Plasto startet som leketøysfabrikk. Nå lager de alt i plast. Fra 0,1 gram til 120 kilo. Foto: lekmer.no
Fremoverlent
Bedriften satser på lærlinger. 

- Ved årsskiftet hadde vi to personer som ble ferdig utdannet. Nå har vi to nye automatiker-lærlinger, sier teknologisjef Knut Johan Stenerud til P4. 

Fleksibel
Plasto startet opp i 1955 som en leketøysprodusent. Produksjonen har blitt så fleksibel at de nå kan produsere deler som veier fra 0,1 gram til 120 kilo. De siste årene har de også fått kunder som tidligere kjøpte plastdeler fra Kina.


Nå er Plasto en av bedriftene som er nominert i kåringen av Norges smarteste industribedrift.


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler