HONNING: Visste du at honning kan være nøkkelen til et lengre liv?
HONNING: Visste du at honning kan være nøkkelen til et lengre liv? Foto: Shutterstock
Visste du at honning har ubegrenset holdbarhet, og er et effektivt holdbarhetsmiddel - også inne i mennskekroppen?

Her er alt du kanskje ikke visste om honning:

Varer evig
Honning kan være nøkkelen til evig liv. Det viser en forskningsrapport fra 2003, hvor norske forskere oppdaget at honningbier lager et stoff som stopper aldringsprosessen. 

Proteinet vitellogenin virker som en hovedbryter for aldringsprosessen, og så lenge biene har dette stoffet i blodet kan de leve i månedsvis uten å bli påvirket av tidens gang.

Honning kan derfor være nøkkelen til et lengre liv, skriver forskning.no

Honning går heller ikke ut på dato. Den kan krystallisere seg eller endre farge, men det har ingenting å si for holdbarhet eller smak. Honning kan derfor brukes som holdbarhetsmiddel i annen mat.

Dreper bakterier
Honning er et utrolig effektivt middel mot bakterier og infeksjoner. Honning dreper til og med bakterier som er resistente mot antibiotika.

Honningens bakteriedrepende egenskaper er helt unik, og brukes blant annet i behandlingen av operasjonssår.


Honning kan brukes til å kurere forkjølelse og sår hals, og er svært effektivt mot stafylokokker og andre bakterielle infeksjoner. Du kan også bruke honning til å lege infiserte sår på huden.

Honning er svært effektivt mot hoste, og egner seg derfor svært godt til hostesaft. Ifølge en amerikansk rapport har honning langt bedre effekt enn reseptfri hostesaft fra apoteket, skiver forskning.no.

Mirakelkur
Honning kan også gi deg finere hud, i tillegg til bedre helse. Honning inneholder antioksidanter, vitaminer og proteiner som hjelper å renske kroppen for ulike giftstoffer. I tillegg forbedres huden din av honningens antibakterielle egenskaper.

Honning kan brukes som ansiktmaske og hårkur, og dette har en fantastisk effekt, ifølge ukebladet KK.

honningkur
HÅRKUR: Honning er fungerer svært godt som en rensende hårkur. Foto: Shutterstock


Flere kanaler