FØDT FOR TIDLIG?: Om du ble født til termin eller før kan ha mye å si for ditt videre liv viser ny forskning.
FØDT FOR TIDLIG?: Om du ble født til termin eller før kan ha mye å si for ditt videre liv viser ny forskning. Foto: Shutterstock
Det er Huffington Post som skriver at når du blir født kan ha innvirkning på ditt senere liv. En ny studie, gjort ved McMaster University i Ontario, viser at de som er født med svært lav vekt kan vente seg et vanskeligere liv.

Voksne som ble født for tidlig og med lav fødselsvekt har mindre sjanse for å få seg jobb, få egne barn og større sjanse for å ha lav inntekt, være singel og ha kroniske helseproblemer, skriver nettstedet.

LES OGSÅ: Kvinner med mange barn eldes langsommere

En av forskerne som står bak studien, Dr. Saroj Saigal, sier at majoriteten av deltakerne i studien var utdannede, levde selvstendig, hadde fast jobb og bidro til samfunnet.

– Men de som var født for tidlig hadde en tendens til å ikke være like ambisiøse og karrieredrevet, som de som var født til termin, forklarer hun til nettstedet.

LES OGSÅ: Ny forskning viser at en fødsel er hardere enn å løpe maraton

Forskerne har studert 189 voksne født mellom 1977 og 1982 i denne studien. Hundre av de personene var født for tidlig og veide under 1 kilo, de resterende 89 veide mer enn 2,5 kilo ved fødselen. Halvparten av utvalget var kvinner og alle svarte på det samme spørreskjemaet.

LES OGSÅ: Forskere mener P-piller kan krympe hjernen

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler