MØRK SJOKOLADE: Mange sverger til mørk sjokolade, og det kan si noe om personligheten din.
MØRK SJOKOLADE: Mange sverger til mørk sjokolade, og det kan si noe om personligheten din. Foto: Shutterstock
Liker du Gin and tonic, svart kaffe, mørk sjokolade eller annen mat og drikke med bitre smaker har vi dårlige nyheter for deg. Da kan du stå i faresonen for å blant annet ha psykopatiske trekk.

Hvertfall hvis man skal tro nye funn fra østerriske forskere. En studie gjennomført ved Innsbruck University viste at det å nyte bitre smaker kan bli linket til en rekke mindre ønskelige egenskaper, skriver Indy100.com.

Dette inkluderer sadisme, narsissisme, psykotisme og Machiavellisme. Sistnevnte viser til bruken av sluhet og falskhet innen politikk eller i generell oppførsel.


Antisosiale tendenser
Studien, som vurderte 953 personer, ba de utvalgte om å rangere et utvalg av forskjellige typer mat og drikke på en skala fra 1 til 6. Maten som var med i studien hadde både bitre, sure, salte og søte smaker.

Studien var delt i to, og noen personer i den første testen besvarte en annen studie i tillegg. Der ble de stilt personlighetsspørsmål som målte deres nivå av følelsesmessig stabilitet og «tendenser til hverdagslig sadisme».

Påstandene som personene måtte svare på var for eksempel formulert som «jeg liker å plage folk» og «noen ganger ser jeg mine favorittscener fra blodige skrekkfilmer flere ganger».

Da de to delene i studien ble sammenlignet fant forskerne ut at personene som foretrakk mat og drikke med bitre smaker, også viste mer antisosiale tendenser.

GIN
GIN AND TONIC: Liker du drinker med bitter smak, som Gin and tonic, er det større sannsynlighet for at du har antisosiale tendenser. Foto: Shutterstock

Ny innsikt
To av forskerne, Dr. Christian Sagioglou og Dr. Tobias Greitemeyer, skriver i forskningsoppgaven at resultatene fra begge studiene bekrefter hypotesen om at bitre smakspreferanser er forbundet med ondskapsfulle personlighetstrekk. Her igjen skal det være sterkest relasjon til hverdagslig sadisme og psykopati.

«Regresjonsanalyser bekreftet at denne assosiasjonen fortsetter når man undersøkte søte, sure og salte smakpreferanser, og at bitre smakspreferanser er den overordnede indikatoren i forhold til de andre smakspreferansene», skriver blant annet forskerne.

Dermed mener de dataene kommer med ny innsikt i forholdet mellom personlighet og oppførsel av å spise og drikke ved konsekvent å demonstrere et robust forhold mellom økt nytelse av bitter mat og økt sadistiske tilbøyeligheter.

Ikke så overraskende viste også studien at det var mindre sannsynlig at personer med mer sympatiske og omtenksomme personlighetstrekk ville gå overens med mer sadistiske personer.


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler