BEST I VERDEN: Vi må tilbake til 2011 for at Norge var det aller beste landet i verden på å snakke engelsk som andrespråk. Nå er vi lenger ned på lista.
BEST I VERDEN: Vi må tilbake til 2011 for at Norge var det aller beste landet i verden på å snakke engelsk som andrespråk. Nå er vi lenger ned på lista. Foto: Shutterstock
Det er utdanningsfirmaet Education First (EF), som hvert år siden 2011 har utarbeidet en liste over hvordan det står til med engelskkunnskapene i de landene som ikke har engelsk som førstespråk, skriver Nyheter24.

I 2011 ble Norge tildelt førsteplassen, men de siste fem årene har vi gått litt ned på rankingen. 

Det er 72 land som er undersøkt og på årets liste havner Norge på fjerdeplass. Øverst troner Nederland, men ellers er topplisten dominert av Norden. Danmark ligger på andreplass, Sverige på tredjeplass og Finland på femteplass. Hele listen kan du se her.  


Det er flest europeiske land som når opp i topp 10, men Singapore har kommet seg inn på en sjetteplass. I bunnen av lista finner vi land som Laos, Saudi Arabia og Libya. Aller dårligst står det til med engelskkunnskapene i Irak, som får sisteplassen på årets liste. 

Listen blir bestemt ved at nesten en million voksne mennesker tar en språktest på internett. 


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler