LYKKE: Konsertgjengere er mer tilfredse med livet enn folk som ikke går på konserter. Dette bildet er tatt under årets Øyafestival i Oslo.
LYKKE: Konsertgjengere er mer tilfredse med livet enn folk som ikke går på konserter. Dette bildet er tatt under årets Øyafestival i Oslo. Foto: NTB scanpix
Det er ikke så mye som kan måle seg med å oppleve favorittbandet fremføre den perfekte konserten og nå viser det seg at det også er bra for helsa, skriver danske DR

En ny undersøkelse gjort ved Deakin University i Australia viser at folk som regelmessig drar ut på konserter eller festivaler er mer tilfredse med livet og opplever mer glede enn de som ikke drar på konserter. 


Forskningsresultatet baserer seg på data fra en australsk lykkeundersøkelse, 1000 av deltakerne ble spurt om sine musikkvaner og det viser seg at de som jevnlig gikk på konserter scorer høyere på lykkeskalaen enn de som ikke gjør det. 

«Denne informasjonen kan brukes til å bedre forstå hvordan musikk er involvert i menneskers følelsesliv», skriver forskerne i rapporten.

Musikk brukes allerede i dag som behandling av flere lidelser, blant annet autisme, smertelindring og demens, skriver DR. 
Flere kanaler