KNEKKER: Er du glad i å knekke fingrene har du gode nyheter i vente.
KNEKKER: Er du glad i å knekke fingrene har du gode nyheter i vente. Foto: Shutterstock
Enten du gjør det selv, irriterer deg over noen som gjør det, eller rett og slett blir kvalm av lyden. Nå har forskere funnet ut hvor farlig det egentlig er å knekke fingre.

Hvis du liker å knekke, og er lei av folk som forteller deg at det vil gi deg leddgikt eller andre plager når du blir eldre, kan du nå slå i bordet med ny forskning som viser at det ikke er farlig i det hele tatt, skriver Side2.


Det er en ny studie fra Radiological Society of North America som viser at knekking ikke har noen negativ effekt på hender, gripestyrke eller smidighet, skriver The Mirror

Forskerne brukte ultralyd for å se hva som skjedde i fingrene når de ble knekt. De mener grunnen til at det kommer en knekke-lyd er at luftbobler sprekker rundt leddet. Noen av testpersonene viste faktisk at de fikk bedre smidighet i fingrene ved å knekke dem. 

«Vi tror et ledd får større bevegelsesrekkevidde etter du knekker det. Det har noe med at du senker presset rundt leddet og at dette tillater mer smidighet», skriver en av studiens forfattere, Dr Boutin, ifølge avisen. 


Du kan med andre ord trygt fortsette å knekke fingrene uten at det har noe å si for helsa, men det er fremdeles mange som mener det er en ekkel uvane så det kan være lurt å gjøre det i ensomhet. 

Flere kanaler