PRESTERER BEDRE: De over 40 som kun jobber tre dager i uka, oppnår bedre resultater enn de som jobber fullt. Det viser ny forskning fra Australia.
PRESTERER BEDRE: De over 40 som kun jobber tre dager i uka, oppnår bedre resultater enn de som jobber fullt. Det viser ny forskning fra Australia. Foto: Shutterstock
En arbeidsuke på 25 timer er optimalt for de som har passert førti. Det viser en australsk undersøkelse, basert på resultatene til over 6000 menn og kvinner, skriver Independent.

Pensjonsalderen blir stadig høyere, men hvordan jobber man egentlig best når man blir eldre? Dette har begynt å interessere forskere og nå viser det seg altså at en tre-dagers-uke er det beste for de som er over 40, med tanke på å skape de beste resultatene.

LES OGSÅ: Sovnet på første dag i ny jobb

Lang arbeidsdag lønner seg ikke
Undersøkelsen viser at de som jobbet 55 timer i uka ikke var i nærheten av å prestere like bra som de med arbeidsuker på 25 timer. Stress og utmattelse blir gjeldende faktorer når arbeidsuka blir for lang.

– Stimulering av hjernen gjennom arbeid er et tveegget sverd, det kan stimulere hjerneaktiviteten, men for mange timer kan samtidig forårsake stress og tretthet, forklarer professor Colin McKenzie til Independent.

LES OGSÅ: Jobben gjør deg overvektig

De mener derfor at deltidsjobbing er viktig for at voksne arbeidstakere skal beholde sine kognitive evner.

Flere kanaler