LAKENSKREKK: Noen par kan oppleve at sexlivet ikke går på skinner. Forskere mener det ikke er så mye som skal til for en lykkeligere hverdag.
LAKENSKREKK: Noen par kan oppleve at sexlivet ikke går på skinner. Forskere mener det ikke er så mye som skal til for en lykkeligere hverdag. Foto: Shutterstock
En fersk studie antyder at det å ha sex bare én gang i uken er nok til å øke lykkenivået i et forhold. Å ha mer sex enn dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting, men det vil ikke gjøre en forskjell på hvor glad du vil føle deg. 

Forskere ved University of Toronto analyserte data fra to undersøkelser. Den ene er en 23 år gammel studie som består av over 25 000 mennesker. Rundt to tredjedeler av personene i undersøkelsen var gift eller i seriøse romantiske forhold. 

Forskerne oppdaget sammenhengen mellom sex og lykke, men den mest interessante konklusjonen er at mer sex ikke gjorde mennesker mer lykkelig. All seksuell aktivitet over en gang i uken ga ingen lykkeøkning. 

Saken fortsetter under bildet
lykkelig
MINDRE STRESS: Hold av en fast kveld der du og din partner kan kose dere i hverandres selskap. Foto: Shutterstock


Lederen av studien, Amy Muise, tror dette er gode nyheter for folk i fast forhold. 

«Jeg tror par kan ende opp med å føle press for å prøve å engasjere seg i sex så ofte som mulig», forteller studieleder Amy Muise til CNN

Hun tror denne forskningen kan gi folk informasjon som gjør at de bekymrer seg mindre over egen situasjon. 

– En gang i uken er kanskje et mer realistisk mål enn å tenke at du må ha sex hver dag. Det kan fort føles overveldende og du ender opp med å unngå det, forklarer Muise til nettstedet. 

Hun la også til at en gang i uken er gjennomsnittlig, mens par som har hyppigere sex bør ikke kutte ned på det hvis det føles naturlig. 

– Selvfølgelig er det bra for lykkenivåene å ha sex jevnlig, avslutter hun. 


Flere kanaler