SELVPORTRETT: Folk som tar «selfies» er mer selvsikre enn andre viser en ny studie.
SELVPORTRETT: Folk som tar «selfies» er mer selvsikre enn andre viser en ny studie. Foto: Shutterstock
Er du en av de som irriterer deg over folk som bruker tiden på å ta bilder av seg selv uansett hva de gjør eller opplever. Vel, ny forskning mener disse menneskene gir seg selv et bedre liv.

Det er forskere fra «University of California», som har undersøkt virkningen av «selfies» på studenter. Det viste seg at det å ta bilder av seg selv og deretter dele de med venner hadde en positiv effekt på deltakernes psykiske og følelsesmessige liv, skriver Huffington Post


Studien er publisert i tidsskriftet «Psychology of Well-Being» og undersøkte 41 universitetsstudenter i tre uker. Studentene opprettholdt sine vanlige rutiner, men ble delt inn i forskjellige grupper; en gruppe skulle ta bilder av seg selv der de smilte, den andre gruppen skulle ta bilde av noe som gjorde dem glade og den tredje gruppen skulle ta bilder av noe de trodde en annen person ville bli glad for og deretter sende bildet til vedkommende. 

Studentene ble også bedt om å registrere sitt eget humør tre ganger om dagen. Etter tre uker viste resultatene at alle gruppene hadde hatt en økning i positivt humør, men at de som hadde tatt «selfies» i tillegg ble mer selvsikre og fornøyde med seg selv. 

Så kanskje selfie-dronningen Kim Kardashian er inne på noe likevel?


Flere kanaler