MYGG: Urter som sitrus, mynte og sitronmelisse er irriterende for myggen, men herlig for oss!
MYGG: Urter som sitrus, mynte og sitronmelisse er irriterende for myggen, men herlig for oss! Foto: Shutterstock
Det ligger an til mye mygg i år, forteller ekspertene. 

Men heldigvis er det ting man kan gjøre for å holde den unna.

Det finnes en rekke ulike tips for å forhindre myggstikk, blant annet myggmidler i form av mygglys eller spray, men det kan også hjelpe å spise en viss type mat.

Sitrus
Myggen hater enkelte dufter, blant annet sitrus, mynte og sitronmelisse. Disse urtene kan med fordel plantes utenfor hjemmet for å holde myggen unna.

Bare tilstedeværelsen av disse urtene kan holde myggen på avstand, men du kan også knuse feks mynteblader og smøre dem på kroppen. Da vil ikke myggen tåle å være i nærheten av deg, ifølge mygg.no.

Les også: Lag et effektivt insektsmiddel av kaffe

Basilikum
Mat som inneholder mye basilikum og hvitløk er ikke bare velsmakende, det kan også holde myggen unna. Plant basilikum i hagen, og lag egne oljer med basilikum som hovedingrediens. 

Du kan også skjære opp hvitløk i terninger og spre dem utover uteplassen og eiendommen din. Hvitløk og basilikum kan også blandes med en olje for å lage en frastøtende spray som du kan bruke rundt på eiendommen. 

Lavendel
Myggen avskyr lukten av både lavendel og ringblomst. Plant den velduftende ringblomsten eller lavendel rundt om i hagen. Lavendel kan også brukes til å trekke ut oljer som brukes direkte på huden eller som spray.

Ifølge mygg.no er også kattemynte, rosmarin og eukalyptus effektive myggmidler. 

Lavendel
LAVENDEL: Duften av lavendel kan holde myggen unna Foto: ShutterstockFlere kanaler