BALI: En eventyrlysten 12-åring fra Sydney reiste alene på tur, til familiens store forskrekkelse.
BALI: En eventyrlysten 12-åring fra Sydney reiste alene på tur, til familiens store forskrekkelse. Foto: Shutterstock
En 12 år gammel gutt fra Sydney i Australia fikk et kontant «nei» fra moren sin da han spurte om han fikk reise til Bali. 

Men det satte ikke en stopper for 12-åringen.

Etter å ha undersøkt grundig og funnet ut hvilke flyselskaper som ville tillate ham å reise alene, fikk han fatt i familiens kredittkort, skriver The Guardian.

Han bestilte så reisen fra Sydney, via Perth, til Denpasar på Bali. Der hadde han booket seg inn på et All Seasons-hotell, skriver Dagbladet som først omtalte saken i Norge.


Ville på eventyr
Den eneste utfordringen for gutten var at han ikke hadde passet sitt. Men det skal han ha klart å lurt bestemoren sin til å gi ham.

På avreisedagen fortalte han familien at han skulle på skolen, men det var altså langt fra sannheten. Ifølge ham selv var det bare en gang i løpet av reisen at han ble stoppet av noen som hadde spørsmål. Da han beviste at han var over 12 år ble flyplasspersonalet i Perth fornøyde.

– De spurte bare om elevbeviset og passet mitt for å bevise at jeg er over 12 år. Det var flott, for jeg ville reise på et eventyr, sier gutten.

Da han kom frem på Bali fant han hotellet, og fortalte ved innsjekk at søsteren hans snart også ville komme.

Mamma manglet ord
Mens 12-åringen var på reisefot, meldte skolen hjemme i Sydney fra om at gutten aldri dukket opp den dagen. 

Moren Emma forteller til 9News-programmet «A Current Affair» at hun manglet ord for hva hun følte da de fant ut at han hadde reist alene til Bali.

– Sjokkert. Forferdet. Det finnes egentlig ikke ord for hva vi følte da vi fikk høre hvor han hadde reist, sier hun.

Hun dro selv for å hente sin eventyrlystne sønn.

– Han liker ikke å få et «nei», sier hun.


Flere kanaler