BRUKTE MAKT: En 69-åring ble slept ut av flysetet og etter midtgangen, da han ikke frivillig ville forlate det overbookede flyet.
BRUKTE MAKT: En 69-åring ble slept ut av flysetet og etter midtgangen, da han ikke frivillig ville forlate det overbookede flyet. Foto: Reuters
Mannen skulle reise med United Airlines fra Chicago til Louisville på mandag, men ble i steden slept ut av flyet. 

Brukte makt
Da flyet viste seg å være overbooket ble passasjerene tilbudt 400 dollar i kompensasjon for å ta en senere flyavgang. Flyselskapet trengte fire frivillige, men bare tre meldte seg.

Det ble da plukket ut en tilfeldig passasjer som måtte av flyet. Dette var en 69 år gammel lege. Da han nektet å forlate flyet, dro de mannen med makt ut av setet og slepte han etter gulvet opp midtgangen.

Saken fortsetter under Twitter-videoen.

Sjokkerte medpassasjerer
I det mannen ble dratt ut av setet skal han ha begynt å blø da ansiktet hans ble slått mot et armlene.

– Det så ut som han svimte av, og de dro han ut av flyet som om han var en dukke, skrev medpassasjer Anspach på Twitter.

Politet innrømmer ikke at dette skjedde på grunn av deres maktbruk, men at det var på grunn av at mannen falt. Det kommer ganske tydelig fram i videoen fra medpassasjer Jayse D. Anspach at dette ikke stemmer. 

Prosedyrer
United Airlines mener at de er i sin fulle rett, basert på reisevilkårene de reisende må skrive under på, til å fjerne folk fra overbookede fly. Dersom det ikke er nok passasjerer som melder seg frivillig til å ombooke reisen sin, mener de at de kan fjerne folk mot deres vilje, med den maktbruken som kreves. Det skriver sier en talsmann til Reuters.


Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler