KAKEKRØLL: Det ble ikke helt som planlagt da Bernt Otto Berg bestilte kake til Arnold på jobben.
KAKEKRØLL: Det ble ikke helt som planlagt da Bernt Otto Berg bestilte kake til Arnold på jobben. Foto: Privat
Det foregår på de fleste norske arbeidsplasser, en god kollega fyller år og for å markere dagen bestilles det kake. Hvem som blir sittende med ansvaret for kakebestillingen kan variere og kommer ofte i tillegg til andre arbeidsoppgaver. Da kan det noen ganger gå litt fort i svingene. 

Det kan man trygt si at det gjorde da Bernt Otto Berg skulle bestille kake til sin kollega Arnold Rosvoldsves, i forbindelse med hans 60-årsdag, skriver Harstad Tidende. Da kaka ble levert hos Tine i Harstad satt latteren løst. 

– Du vet hvordan det er. Det ble masse spørsmål om fyll og hva som skulle stå på kaka. Det er ikke så lett for et mannfolk å ta stilling til. Jeg var også på tur inn i et møte og hadde ikke så god tid, unnskylder kakekjøper Bernt Otto Berg seg til Harstad Tidende. 

En stresset mann og en forvirret konditor betyr tydeligvis forviklinger. Hele telefonsamtalen han hadde med Harstadbotn bakeri har han gjengitt på sin Facebook-side.

– Ka æ ska skrive? 
– Jammen i himmelens navn. Du ska skrive det æ sa!!! 
– Arnold som i... 
– JA SKRIV DET! Æ har det travelt!

Slik gjengir Bernt Otto Berg samtalen han hadde med bakeriet. 

Saken fortsetter under bildet
Kake på jobben
LATTER: Arnold ble svært fornøyd med kaka, som skapte mye latter da den ble åpnet på pauserommet. Foto: Privat

LES OGSÅ: Claus satte IKEA-krakken inn i dusjen - nå tar historien av på nett

Kaken kom som bestilt og selv om den ikke ble helt slik Berg hadde tenkt seg på forhånd var han meget fornøyd med resultatet. 

– Det ble en fantastisk kake. Jeg kunne ikke ha bestilt bedre. Det ble kjempeartig på jobb og mye latter, forteller han til Harstad Tidende. 

Og Bernt Otto tror han fremdeles har tillit når det kommer til kakekjøp på jobben. 

– Jeg tror nok jeg kommer til å bli spurt igjen, men i dag er det en dame på kontoret som heter Astrid som har bursdag, og de som fikset kake til henne fortalte meg at de ikke bestilte kake til «Astrid, som i Astrid Lindgren», humret Berg da P4 snakket med ham på telefon.