RUNDLURT: – Jeg kan ikke tro at jeg har vært så dum, sier den Australske kvinnen.
RUNDLURT: – Jeg kan ikke tro at jeg har vært så dum, sier den Australske kvinnen. Foto: Skjermdump: Facebook
En kvinne fra Melbourne, Australia, ble snytt for en enorm sum med penger etter hun fikk en venneforespørsel fra en lege på Facebook. 

De to begynte å skrive frem og tilbake og han fortalt at han hadde planer om å flytte til Australia for å åpne sin egen klinikk og møte Jennifer Chen i virkeligheten. 

Et år etter at Chen aksepterte vennskapet, fikk hun en beskjed fra sin venn om at han var i ferd med å miste nesten 3,5 millioner kroner. 

Tollproblemer
Han hadde blitt stoppet i tollen på flyplassen med for mange kontanter og trengte 15.000 kroner for å betale bøtene og for å få tilbake resten av pengene, tilsvarende 7,5 millioner kroner. Chen ble overbevist og betalte ut 15.000 etter at hun hadde snakket med en kvinne som utga seg for å være fra tollen. 

Saken fortsetter under bildet.
Facebook
NULL PÅ KONTO: Kvinnen overførte penger 33 ganger til svindlerne før hun innså at noe var galt. Foto: AFP

Kvinnen fra tollen fortsatte å ringe Chen over et halvt år for å få henne til å betale større og større summer. 

I løpet av tiden fikk de Chen til å overføre penger til svindlerene 33 ganger. Hun sier det ikke gikk opp for henne til News.com.au

«Dr Frank Harrison»
Svindleren utga seg for å være en suksessfull og rik lege ved navn Frank Harrison fra USA med falsk profil på Facebook.

Profilbildet til «Dr. Frank Harrison», med et stetoskop rundt halsen, er faktisk et bilde av den amerikanske legen Dr Garth Davis fra Methodist Hospital i Houston. Som har tidligere har gått ut med advarsler om at flere av kontoene på Instagram og datingsider ikke er han. 

«Denne kontoen er ikke meg. Jeg er heller ikke på noen datingsider. Jeg trenger ikke pengene dine. Det er mange som stjeler bilder og lager falske profiler.» skrev legen på Facebook.

Les også: Slik får du slutt på de falske venneforespørslene på Facebook


Flere kanaler