HJELPENDE HÅND: Marius og Aleksander Arnesen ble redningen da en beruset mann skapte trøbbel på flyet fra Oslo til Bangkok.
HJELPENDE HÅND: Marius og Aleksander Arnesen ble redningen da en beruset mann skapte trøbbel på flyet fra Oslo til Bangkok. Foto: Privat
Onsdag kveld var en rekke passasjerer på vei til ferie. De hadde sjekket inn på et Norwegian-fly som var på vei fra Oslo til Bangkok. Men noen var nok i sterkere feriemodus enn andre. 

Klokken halv ti, onsdag kveld norsk tid, ble en overstadig beruset mann pågrepet på flyet med flightnummer DY7201, skriver Nettavisen

Ba om hjelp
Men det var ikke politiet som sto for pågripelsen, det var et brødrepar fra Østlandet. Aleksander og Marius Arnesen var på vei til tre uker ferie i Thailand da dramatikken ombord på flyet brøt ut.

– Den overstadige berusede mannen virket truende og skal ha vært utagerende overfor besetningen. Det var de som spurte oss om hjelp til å pågripe den berusede mannen, forteller Aleksander Arnesen, som selv jobber som fengselsbetjent, til Nettavisen. 

Flypersonalet instruerte de to brødrene om hvordan de skulle pågripe mannen og ba de også om å sette strips på ham. 

– Vi hjalp gladelig til. Vi dro ham opp av setet og nedover midtgangen. For oss virket det som personalet på flyet tok avstand fra og holdt seg litt unna hele situasjonen, forteller Aleksander Arnesen til P4.

Da flyet kom frem til Bangkok ble mannen hentet av politiet. Presseansvarlig i Norwegian, Charlotte Holmbergh Jacobsson, bekrefter at det var problemer på flyturen.

– Det stemmer at det var en passasjer som ble hentet av politiet når rute DY7201 landet i Bangkok, men dette skjer ikke ofte, sier hun til Nettavisen. 


Dårlig start på ferien
Brødreparet mener de kun gjorde det som kunne forventes av dem og de følte heller aldri at situasjonen var farlig eller truende. 

– Vi ønsket å bidra til at alle skulle få en behagelig reise. Men det var jo flere barn på flyet og når vi dro han nedover midtgangen mens de så på var det ikke noe ålreit, forteller Aleksander Arnesen til P4. 

Han er også klar på at de kun gjorde det de ble bedt om og at de ikke pågrep mannen på eget initiativ.

Når det kommer til hvor vanlig det er med berusede personer på flyturene mellom Oslo og Bangkok er ikke Norwegian helt enig med seg selv. Ifølge Arnesen-brødrene fortalte besetningen at dette var noe de ofte opplevde, men Norwegians presseansvarlig kjenner ikke til at dette er en spesielt problematisk rute. 

– Jeg har ikke hørt at ruten mellom Oslo og Bangkok skal være preget av mye fyll blant passasjerene, sier Jacobsson til Nettavisen.  


Flere kanaler