BUTIKK: En butikksjef mistet jobben etter å ha jobbet for mye.
BUTIKK: En butikksjef mistet jobben etter å ha jobbet for mye. Foto: Shutterstock
En butikksjef anmelder nå sin tidligere arbeidsgiver, en Lidl-butikk i Barcelona. Årsaken er at han etter tolv år som ansatt fikk sparken. 

Men det er ikke oppsigelsen i seg selv som gjør at han går til sak, men begrunnelsen fra bedriften. Ifølge International Business Times skal mannen ha fått sparken fordi han arbeidet for hardt og kom på jobb for tidlig.


Ikke tillatt av kjeden
Avisen skriver at mannen kom tidligere på jobb for å fylle på varer i hyllene, rydde på lageret og se til at alt var som det skulle innen resten av personalet kom på jobb.

Mannen skal ha kommet på jobb opptil en og en halv time før han egentlig startet. Det kvalifiserte til ubetalt overtid, og det tillater ikke Lidl.

Mannen skal heller aldri ha registrert sin tidlige ankomst, og han skal ofte ha vært alene i butikken - noe som heller ikke var tillatt. Situasjonen ble sett på som alvorlig av butikkjeden.

Lidl
LIDL: Mannen jobbet ved en Lidl-butikk mannen jobbet før han fikk sparken. Foto: AFP

– Veldig uvanlig
En arbeidsdomstol hevder imidlertid at bedriften aldri informerte mannen om at han ikke skulle eller hadde lov til å komme for tidlig på jobb. Mannens advokat mener klientens innsats utelukkende har gagnet bedriften.

– Han straffes fordi han arbeider for mye, og fordi han gjør en innsats for at butikken skal fungere ordentlig, noe som er veldig uvanlig, sier advokaten til International Business Times.

Advokaten sier videre at mannen arbeidet mer enn det han var satt opp til, av den enkle grunn at han ville møte kravene han hadde fått fra «høyere hold».

Saken gikk for retten i slutten av oktober, resultatet er ikke ennå kjent.


Flere kanaler