GOD HISTORIE: Claus Jørstad har fått mange til å trekke på smilebåndet med sin beretning fra dusjen.
GOD HISTORIE: Claus Jørstad har fått mange til å trekke på smilebåndet med sin beretning fra dusjen. Foto: Privat
Claus Jørstad (45) kommer fra Alta og jobber som fotograf og politiker. Onsdag valgte han å skrive et innlegg på IKEA Norge sine Facebook-sider i forbindelse med et kjøp av en krakk. 

I lengre tid har Jørstad slitt med et vondt kne og han hadde derfor gått til innkjøp av en krakk til å ha i dusjen slik at han kunne dusje sittende. «Marius»-krakken fra IKEA virket ideell helt til Claus satte seg ned på den, skriver Altaposten som først omtalte saken. 

«Æ plasserte ræva rolig ned på stolen, og satt dær mens æ såpa inn mitt legeme. Inkludert skippern og hans to båtsmenn», skriver Jørstad i innlegget. 


Problemene begynte da Altaværingen var ferdig med dusjen og skulle reise seg fra krakken, som er utformet med hull i setet. 

«Det hær mærka æ ikke før æ skulle reise mæ opp, og mærka at krakken hang fast i ræva og dingla dær, og æ kjente at en salig smærte slo som lyn ned i mæ. Den helsikes kommelpongen av en båtsmann satt fast i hollet!», uttrykker han ganske så friskt i Facebook-innlegget.  

Saken fortsetter under innlegget


De siste dagene har saken levd sitt eget liv på internett og fått utallige reaksjoner. Både norske og utenlandske medier har skrevet om Claus og hans uhell, etter at Altaposten skrev om hendelsen torsdag. Og IKEA har selvsagt også kjent sin besøkelsestid. De ga følgende svar til Jørstad. 

«Hei, Claus. Det va leit å hør at mainnskapet har vært ute førr fubaillføre og at det næsten blei en jobb førr redningsskøyta. Vi anbefal at du riv krakken ut av dusjkabinettet og bruka den tel å sett en fin blomst på», skriver en IKEA-medarbeider ved navn Lisa-Mari som svar på Jørstads post.

Svaret fra den ansatte på IKEA har i skrivende stund fått over 9000 likes, og en samtale mellom Claus og IKEA med ulike tips og løsninger har utviklet seg i kommentarfeltet. 

Saken fortsetter under innlegget


Claus Jørstad innrømmer at historien i innlegget bærer noe preg av fri diktning, men at essensen er sann. 

– I Nord-Norge skrøner vi gjerne, men vi lyver aldri, forteller han til P4.