LIVSENDRING: Dette bildet snudde om på livet til 19 år gamle Anok Yai.
LIVSENDRING: Dette bildet snudde om på livet til 19 år gamle Anok Yai. Foto: Steve ‘TheSUNK’ Hall.
Fredag for to uker siden var Anok Yai på den årlige «Homecoming»- festivalen ved Howard University i Washington, D.C. Der var tilfeldigvis også fotograf Steve Hall, som skulle fotografere til sin mote-nettside «The Sunk».

Fotografen publiserte deretter et bilde av 19-åringen på Instagram, og etter det har livet tatt en ny vending for henne.


Saw her right at the end of Yardfest. Stunning @anokyai #huhc #huhomecoming #theyard #fro #curlyhair #darkskin #sudanese

A post shared by TheSUNK|The Shit U Need 2 Know (@thesunk) onLikte ikke bildet
Nå har Anok signert kontrakt med det internasjonale modellbyrået Next Model Agency, skriver Washington Post.

Men til avisa forteller 19-åringen at hun ikke likte bildet som fotografen tok i det hele tatt. Hun synes at hun så ut som «en hjort i frontlykter» - ellers som om hun var stiv av skrekk.

Men fotografen mente bildet kunne gå viralt, og det fikk han helt rett i. Dagen etter stod ikke telefonen stille et sekund. Først trodde Anok at noen hadde startet et «mem» basert på bildet av henne, men da hun leste kommentarene så hun at hun ble hyllet som modellkandidat.

LES OGSÅ: Her blir modellen (19) fotografert på togskinnene – så skjer tragedien

Ser ikke sin egen skjønnhet
Til The Boston Globe sier hun at hun først lurte på hva alle andre så, fordi hun ikke kunne se det selv.

- Ærlig talt så tror jeg man blir så vant til å se seg selv at folk ikke lenger ser sin egen skjønnhet, siden man ser den hver dag, legger hun til.

Men de mange tusen reaksjonene i sosiale medier viser at folket har en annen mening om jenta som er egyptiskfødt med sudanske røtter. 


Drøm i oppfyllelse
Til tross for at 19-åringen hele livet har drømt om å bli modell, la hun det til side for å satse på drømmen om å bli lege og å studere biokjemi.

Etter at bildet gikk viralt har hun fått en rekke tilbud fra internasjonale modellbyråer.

Anok sier til Washington Post at det nå er en livslang drøm som har gått i oppfyllelse etter at hun takket ja til modellkontrakten. Next Model Agency har hatt flere av sine modeller på store internasjonale motemagasiner som Harper's Bazar og Vogue.

Light of my life. Fire of my loins

A post shared by Anok (@anokyai) on


Flere kanaler