FLASKEPOST: En nesten 132 år gammel flaskepost ble funnet på en strand i Australia.
FLASKEPOST: En nesten 132 år gammel flaskepost ble funnet på en strand i Australia. Foto: WWW.KYMILLMAN.COM
En flaskepost som skal være nesten 132 år gammel er funnet på en strand i Australia. Den skal ha blitt kastet fra et tysk seilskip, og er trolig den eldste flaskeposten som noen gang har blitt funnet, skriver NRK.

Tonya Illman gikk en søndagstur langs stranden med familie og venner da hun så noe stikke opp fra sanden. 

– Det så ut som en nydelig gammel flaske, så jeg plukket den opp, og tenkte at den ville se fin ut i bokhyllen min, sier Tonya til ABC News

Men Illman skjønte fort at hun hadde funnet noe langt mer spesielt da sønnens kjæreste helte sanden ut av flaska. Det falt da ut en sammenrullet lapp med hyssingtråd rundt. 

De skal ha tatt med seg lappen hjem og tørket den. Det viste seg at den falmede håndskriften var på tysk og at flaska skal ha blitt kastet fra det tyske seilskipet Paula. 

Lappen var datert 12. juni 1886. 

Ekte
Tonya og ektemannen Kym tok med flaskeposten til Western Australian Museum i Perth. Ross Anderson, assisterende kurator for maritim arkeologi, tok kontakt med kolleger i Nederland og Tyskland. Der ble håndskriften på lappen sammenlignet med kapteinens oppføringer i Paula's meteorlogiske logg. 

Anderson bekrefter at datoene og koordinatene samsvarer nøyaktig med det som står på lappen. 

Kym Illman skriver på sin egen hjemmeside at han var helt oppslukt av flaskeposten den første uka.

– Det var som å løse et gigantisk puslespill og nå som det har blitt bekreftet at flaskeposten er ekte, kan jeg ikke vente med å dele vår begeistring med andre.

Kym forteller at flaskeposten nå står på utstilling hos Western Australian Maritime Museum i Fremantle og at den vil være der i to år. 

Flere kanaler