Foto: Skjermdump/Instragram/chriskoch
Chris Koch insisterer på at han er som alle andre løpere: Han bokfører 120 kilometer i uka, han bruker slynger til styrketrening og er nøye med å trene kjernemuskalturen.

Men Koch er ikke som alle andre maraton-løpere. Han er født uten armer og ben. Nå skal han fullføre Calgary Marathon - på skateboard.


Har allerede fullført halv-maraton
Mannen fra Alberta i Canada har allerede fullført flere 5 km, 10 km og halv-maraton. Nå ønsker han å fullføre et helt maraton. 42 195 meter. På longboard.

- Det er motbakkene som er verst, sier Koch til RunnersWorld.com.

- Jeg har et høyreben som jeg bruker til å skyve meg fremover. I nedoverbakker bruker jeg hælen til å bremse. For å svinge/styre dytter jeg bare foten på et av bakhjulene, forklarer Koch.


Ble nektet start i Los Angeles
Meningen var egentlig at han og kjæresten skulle løpe L.A. Marathon sammen i februar, men Koch fikk startnekt av arrangøren som mente longboardet utgjorde en sikkerhetsrisiko.

- Kjæresten min, Ally, og jeg skulle løpe sammen som en romantisk tur på Valentine`s day, men da vi ikke fikk starte, løp vi likevel et halv-maraton sammen den dagen, smiler Koch.

Det var arrangøren av Calgary Marathon som tok kontakt for å høre om Chris Koch ville løpe til inntekt for et veledig formål:

- Jeg sa til arrangøren at jeg hadde en betingelse; Jeg er med om det er et fullt maraton!

Søndag prøver han å fullføre de drøye 42 kilometerene i en neonfarget, gul trøye, et flagg bak på brettet, ledsaget av en syklist. Målet er å fullføre på under 5 timer.

Se treningsvideo her:


Flere kanaler