DØDE: Francisco Delgado ble bare fire år gammel.
DØDE: Francisco Delgado ble bare fire år gammel. Foto: Privat
For snart to uker siden var vesle Francisco «Frankie» Delgado III (4) på stranden sammen med familien. Etter å ha badet begynte fireåringen å klage på magesmerter, og i dagene etterpå slet han med diaré.

«Frankie» ble imidlertid bedre utover i uken, og foreldrene regnet da med at alt var bra. Det var det ikke.

– Tok sitt siste åndedrag
Tidlig lørdag morgen klaget fireåringen på at han hadde vondt i skuldrene. Han sovnet igjen, men våknet brått et par timer senere, forteller faren, Francisco Delgado Junior.

– Plutselig våknet han og skrek «ahhh». Han tok sitt siste åndedrag, og jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, forteller faren i et intervju med tv-kanalen KTRK.

Gutten ble sendt til sykehus i all hast, men livet hans sto ikke til å redde.


Vann i lungene
Legene mistenker at fireåringen døde av såkalt sekundær drukning.

– Da legen kom og snakket med oss etterpå, sa hun at det trolig var snakk om sekundær drukning. Lungene hans var full av væske. Det var ingenting mer de kunne gjøre for ham, forteller moren, Tara Delgado, ifølge Metro.

Nå ønsker foreldrene å advare andre, slik at sønnen deres ikke døde forgjeves. De oppfordrer foreldre til å oppsøke lege dersom barnet kan ha svelget vann og er i dårlig form.

– Det er ingen ord som kan beskrive hvor knust vi er over at «Frankie er død. Han var bare fire år og hadde hele livet foran seg, sier faren.

Familien har nå opprettet en Gofundme-side for å kunne betale begravelsen til sønnen, skriver TV2, som først omtalte saken i Norge.

Saken fortsetter under bildet
frankie
HADDE BADET: «Frankie» slet med magesmerter og diaré i uken før han plutselig døde. Foto: Privat

– Bør ses på av lege
Sekundær drukning kan inntreffe flere timer eller dager etter at man har fått vann i lungene. Har barnet ditt pusteproblemer eller nedsatt allmenntilstand, bør du oppsøke lege.

– Hvis man har fått vann i lungene, kan vannet gi problemer med å få surstoff inn i kroppen. Det kan også skje en kjemisk reaksjon som stopper lungefunksjonen, har overlege Thore Henrichsen ved barneavdelingen på Drammen sykehus tidligere fortalt til NRK.

Han presiserte imidlertid at svært få får lungeproblemer etter å ha vært under vann.

– Men muligheten er der, så det er viktig å følge med de første timene etter en slik hendelse.


Flere kanaler