KARUSELL: Slik framstår «Skyroller» på produsentens hjemmesider.
KARUSELL: Slik framstår «Skyroller» på produsentens hjemmesider. Foto: Gerstlauer Amusement Rides
En 12 år gammel gutt og foreldrene hans opplevde det store marerittet i den danske fornøyelseparken Dyrhavsbakken i helgen.

Gutten tok attraksjonen «Skyroller», der man selv kan styre vingene på et «fly» og dermed få det til å dreie rundt sin egen akse.

Spant 105 ganger
I løpet av turen ble 12-åringen dårlig, og han slapp håndtaket han styrte med. I stedet for at flyet havnet i nøytral posisjon, begynte det imidlertid å spinne ukontrollert rundt sin egen akse, skriver danske BT. Dette gjorde at gutten sannsynligvis mistet bevisstheten. 

En teller i flyet viste etterpå at flyet spant 105 ganger i løpet av turen, og gutten ble kjørt til sykehus etter at han var fraktet ut av karusellen.

– Han ble utsatt for voldsomme g-krefter, som førte til blødninger i hodet og gjorde ham delvis blind, sier operasjonsleder Nordsjællands Politi, Jan Hedager, til avisen.

Han forteller at det fortsatt er uvisst om skadene på synet blir varige.

Saken fortsetter under bildet
dyrehavsbakken
FORNØYELSESPARK: Dyrehavsbakken ble åpnet i 1953. Foto: Wikipedia

Medtatt
Nå er gutten skrevet ut fra sykehuset.

– Han er til å snakke med, men er selvsagt noe medtatt etter det som skjedde. Også foreldrene er sjokkerte, men tar det med fatning, sier Hedager til BT.

Ifølge TV2, som først omtalte saken i Norge, er Dyrhavsbakken Danmarks nest mest kjente turistattraksjon, etter Tivoli, men foran Legoland. Parken ble åpnet i 1953.

Den aktuelle attraksjonen ble først stengt på søndag – dagen etter hendelsen. Politiet har startet etterforskning i saken.


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler