ROSER: Henrik Bergeld er glad for at bussjåføren reagerte som han gjorde.
ROSER: Henrik Bergeld er glad for at bussjåføren reagerte som han gjorde. Foto: Privat/Wikimedia
Torsdag ble en hel sjuendeklasse kastet av bussen i Vest-Sverige fordi bussjåføren var lei av rampestrekene deres.

Måtte gå to kilometer
Klassen, som holder til på øya Tjörn, hadde vært på skoletur og var på vei hjemover. En rekke elever trykket da på stoppknappen gjentatte ganger, til tross for at bussjåføren ba dem om å slutte.

Sjåføren fikk nok og kastet av hele klassen, inkludert læreren, to kilometer unna skolen, skriver Aftonbladet, som først omtalte saken.

Henrik Bergeld, som er pappa til én av elevene, valgte å skrive et Facebook-innlegg om episoden.

Ikke fordi han er sint, men fordi han mener bussjåføren gjorde det eneste rette.

«En stor takk til bussjåføren som i 11-tiden i går kastet av en hel skoleklasse, etter å ha advart dem minst én gang, da de ikke oppførte seg ordentlig på vei hjem fra Skärhamn. De måtte gå de siste to kilometerne tilbake til skolen. Dette viser sivilkurasje, og du er fra denne dagen min helt.  Mvh pappa til en sønn som fikk seg en deilig spasertur :D»


Læreren likte innlegget
Hans egen sønn skal ikke ha vært blant dem som trykket på stoppknappen, men Henrik mener likevel det var helt greit å straffe alle sammen, ettersom de andre ikke gjorde noe for å stoppe bølleringingen.

– Bussjåføren skal ikke føle at han gjorde noe feil. Det er så ofte slik i dagens samfunn, at folk ikke viser hva som er rett og galt. Hvis ikke vi viser hva som er rett og galt, hvem skal da gjøre det, spør Bergeld, ifølge Expressen. Han legger til at det var fint vær da elevene ble kastet av.

Etter at saken ble omtalte i svenske medier, har kommentarfeltene flommet over av støtte til både bussjåføren og Henrik. Artiklene er blant de mest leste og likte i Sverige de siste par dagene.

Det er ikke kjent hvordan elevene reagerte på at de måtte gå i to kilometer, men Bergeld forteller at læreren som ble kastet av sammen med elevene er blant dem som har likt innlegget.

– Jeg håper at barna har lært noe. Det får vel gjentas hvis de ikke skjønner det. Livets lærdom må innprentes, sier faren.

LES OGSÅ: Louise (22) ble jaget av ukjent mann - da grep bussjåføren inn