SIGNATUR: Chaya ble nødt til å signere med poten for å få utlevert pakken sin.
SIGNATUR: Chaya ble nødt til å signere med poten for å få utlevert pakken sin. Foto: Privat
Marie Palmgren fra Sverige skulle bare hente ut en pakke på posten som var adressert til hunden hennes, Chaya. 

Det viste seg å bli alt annet enn enkelt.

– Visste ikke hva jeg skulle si
Pakken var sendt fra en venn av familien i England som ønsket å gi en oppmerksomhet til Chaya, og vedkommende hadde derfor satt hundens navn på pakken.

Da hentelappen kom på døra, dro Marie til utleveringstedet for å hente gaven, men der fikk hun beskjed om at det var Chaya selv som måtte signere og vise legitimasjon.

En forfjamset Palmgren svarte at det ikke gikk, ettersom Chaya er en hund, men svaret fra Postnord var at «det er sånn det må gjøres».

– Jeg visste ikke hva jeg skulle si. Jeg ble så paff og lattermild og tenkte på hvilket byråkratisk samfunn vi lever i, sier Marie Palmgren til Aftonbladet.

Saken fortsetter under bildet
Marie Palmgren
SJOKKERT: Marie ble både sjokkert og lattermild da post-betjeningen gikk og hentet stempelputen. Foto: Privat/Marie Palmgren

Dyppet poten i blekket
Selv om Chaya ikke hadde legitimasjon, kom Marie på at hun hadde et bevis fra Jordbruksverket der det blant annet fantes et ID-nummer for Chaya. Hun dro derfor hjem og hentet beviset og hunden, og reiste tilbake til utleveringsstedet. 

Der viste hun fram hundens ID-nummer, i tillegg til sin egen legitimasjon, men det holdt fortsatt ikke. 

Postnord-betjeningen hentet til slutt en stempelpute slik at Chaya fikk dyppet poten i blekket – og på den måten ble hentelappen signert og pakken utlevert.

Vil ikke kritisere
Når P4 har kontakt med Palmgren mandag, smiler hun fortsatt godt av den usedvanlige opplevelsen. Hun har fått en rekke mediehenvendelser fra inn- og utland det siste døgnet.

– Jeg går og ler nesten hele tiden, og mannen min går også og humrer. Det har vært en eksplosjon i antall henvendelser i dag, sier Marie Palmgren til P4.

Hun ønsker ikke å kritisere betjeningen som møtte henne.

– All heder til den unge kvinnen som jobbet der. Hun ville hjelpe meg, men hadde sine Postnord-regler å følge. Hun hadde ringt både sin sjef og postansvarlig, forteller Palmgren.

Saken fortsetter under innlegget

– En glipp
Ifølge Postnords pressetalsmann, Henrik Ishiharaose, har det imidlertid skjedd en glipp.

– Det er bare fysiske personer som får skrive under når forsendelser skal hentes. Vi kommer til å se nærmere på hva som har skjedd, forteller Ishiharaose til Aftonbladet.

Lurer du på hva som var i den nå berømte pakken til Chaya? Svar: En leke hunden kunne drikke vann med (se bildet nedenfor).


chaya
Foto: Privat


Flere kanaler