KLASSEFEST: De svenske sjuåringene hilste pent på den spreke «klassekameraten» (106) deres.
KLASSEFEST: De svenske sjuåringene hilste pent på den spreke «klassekameraten» (106) deres. Foto: Katarina Hydén/Motala & Vadstena Tidning
Svenske Ingrid Sandberg fikk nylig et brev om at hun er velkommen til å begynne på skolen i høst.

Det er i seg selv ikke noe uvanlig å få en sånn innkalling – problemet er bare at Sandberg begynte på skolen allerede for hundre år siden.

– Jeg begynte bare å le da jeg så det, forteller Sandberg (snart 107) til Motala & Vadstena Tidning.

Alle svenske barn som er født i 2010 har fått brev om skolestart, men det har tydeligvis gått litt fort i svingene i kommunen, ettersom de også har sendt innkalling til en person som er født i 1910.

Inviterte på is og saft
Den spreke 106-åringen tok i hvert fall tabben med godt humør, og bestemte seg for å invitere sine kommende «klassekamerater» til sykehjemmet der hun bor. Der ble det både is og saft til samtlige frammøtte.

Elevene var nysgjerrige på hvordan det var da hun gikk på skolen. Hva var favoritteventyret? Var det TV og data? Hva er favorittmaten?

Den tidligere gymlæreren, som fyller 107 år i juli, svarte velvillig på spørsmålene.

– Jeg leste ikke så mye eventyr. Jeg var mest ute og lekte med klinkekuler og kastet ball, sa Sandberg, som fortalte «medelevene» at TV og data kom senere – og at favorittmaten er erter og flesk.

Hun kunne også fortelle at hun nå for tiden er mest opptatt av å lese, se på TV og løse kryssord, skriver Motala & Vadstena Tidning.
Flere kanaler