I Danmark stopper nå et forsikringsselskap utbetaling av invalidpensjon til en kvinne etter at hun delte bilder av seg selv mens hun holdt på med krevende treningsaktiviteter, det skriver danske Fagbladet 3F

De fleste vil kanskje gi et så godt inntrykk av seg selv som mulig på Facebook, men går du på støtte fra staten eller forsikringsselskap kan det være grunn til å passe seg. En syk kvinne mister sin støtte etter at hennes forsikringsselskap gikk henne etter i sømmene på sosiale medier.

Kvinnen hadde delt bilder av seg selv mens hun holdt på med intensiv trening og forsikringsselskapet mente dermed at hun ikke lenger var kvalifisert til å motta sin invalidpensjon ettersom hun ikke virket spesielt syk.


Selv forklarer kvinnen seg med at hun kun viste frem et «glansbilde» på Facebook. Hun fortalte om alt det positive og ikke om dager med smerte og tårer, skriver Fagbladet 3F. 

Unnskyldningen kom hun ingen vei med. «Ankenævet for Forsikring», som behandler klager fra privatpersoner om forsikrings- og pensjonsforhold i Danmark, godkjente nemlig at forsikringsselskapet stopper utbetalingene.

«Det aktivitetsnivå hun forteller om på Facebook passer ikke med den diagnosen hun tidligere har fortalt om», skriver de i sin uttalelse ifølge Fagbladet 3F. 

Kvinnen led av kronisk betennelse i tykktarmen og en giktsykdom. Samtidig har hun dyrket fitness som en hobby og forteller også at hun har vunnet turneringer og klubbmesterskap i boksing på sin Facebook-side ifølge Fagbladet 3F. 

Saken har også blitt omtalt av BT.


Flere kanaler