ÆRLIG: Lilly (5) skrev brev til politiet etter at hun fant en mynt på bakken.
ÆRLIG: Lilly (5) skrev brev til politiet etter at hun fant en mynt på bakken. Foto: Polisen
Forrige uke mottok politiet i Västernorrland i Sverige et brev fra fem år gamle Lilly. Hun hadde funnet en to-kroning på bakken, og følte det som sin plikt å levere pengene tilbake, skriver Sundsvall Tidning.

I brevet skriver Lilly at hun fant mynten på en lekeplass i Sundsvall, hvor hun var sammen med moren sin. Jenta skriver også at hun nettopp hadde sett et program på TV, hvor det ble sagt at penger man finner må leveres til politiet.

Ærlige Lilly gjorde som hun var blitt bedt om, og sendte både mynt og brev til politiet:

«Hei Politiet

Jeg fant en 2-kroner i lekeparken i dag når jeg var der sammen med mamma. På et politiprogram på barnekanalen har de sagt at man ikke kan beholde penger man finner ute, men gi dem til politiet og se om det er noen som vil ha dem tilbake. Vi fant den i lekeparken i Skönsberg.

Jeg bor på (sladdet av politiet) i tilfelle ingen henter pengene. Og jeg heter: LILLY, 5 ÅR»

Politiet i Västernorrland har delt det ærlige brevet på sin Facebook-side, og skriver at de er mektig imponert over femåringen.


«Dette fine brevet har vi i politiet i Sundsvall fått fra ei fem år gammel jente som heter Lilly. Vi syntes det var så fint gjort av Lilly at vi bestemte oss for å belønne henne med en politibamse.»Flere kanaler