HYSS: Lina Cederlöf hadde ingen anelse om hvilket syn som ventet henne i andre etasje.
HYSS: Lina Cederlöf hadde ingen anelse om hvilket syn som ventet henne i andre etasje. Foto: Shutterstock/Lina Cederlöf
De fleste foreldre har opplevd at barna i et ubevoktet øyeblikk har klart å gjøre litt ugagn.

Likevel er det sjelden det går så galt som da svenske Lina Cederlöf (27) var borte fra Ivar (4) og Olle (snart 2) i noen få minutter.

Hadde malt dagen før
Historien fant sted i august, da Lina hadde foreldrepermisjon. Hun satt og så på frokost-TV i første etasje da barna spurte om de kunne få gå opp og leke.

Foreldrene hadde bygget og malt en bokhylle de siste dagene, så barna fikk tydelige instruksjoner om å holde seg unna denne.

- De gikk opp, og jeg hørte at de lo og hadde det moro, forteller Cederlöf til Expressen.


Etter noen minutter hørte hun at minstemann var litt lei seg, og dermed gikk hun opp trappen. Synet som møtte henne, kommer hun aldri til å glemme.

Saken fortsetter under bildet
barn
SJOKK: Midt i kaoset klarte Lina Cederlöf å få knipset et bilde av de to rakkerungene. Foto: Lina Cederlöf

- Barna lå der og skled rundt i malingen. Jeg ble helt handlingslammet, men midt i sjokket tok jeg fram kameraet, forteller hun til avisen.

Ivar og Olle hadde klart å få tak i malingsspannet, selv om dette sto på en hylle. På bare noen minutter hadde de klart å smøre inn seg selv og store deler av gulvet med hvit maling.

Lina visste ikke hvor hun skulle begynne.

- Det tok mer enn en time før mannen min kom hjem, og å rengjøre to barn og et helt gulv før malingen tørket, var et mareritt, forteller 27-åringen til P4.

Hun satte barna i badekaret og fikk tips av venner om hvordan hun skulle få bort malingen. Heldigvis var den vannbasert, men likevel ble det mye skrubbing. 

- De var hvite i håret en stund etter hendelsen. Men alt gikk ikke bort fra gulvet, så det måtte vi bytte ut, forteller hun til Expressen.


Saken fortsetter under bildet
gulv
NYTT: Gulvet måtte byttes etter at barna hadde gått amok med malingen. Slik ser det ut nå. Foto: Lina Cederlöf


Nesten to måneder senere har hun fått episoden litt på avstand.

- Det er først nå jeg kan le av det hele. Jeg syntes lenge at det var vanskelig å se på bildene, for det var så kaotisk, sier Cederlöf til P4.

Hun la ut bildet i en Facebook-gruppe og fikk raskt et par tusen likes.

- 99% av responsen har vært positiv. Men det er jo alltid noen få som synes det er uansvarlig å la barna leke uten tilsyn. Det synes jeg er spesielt. Enten har de aldri vært hjemme med barn selv, eller så har de glemt hvordan det er. Eller så lyver de, sier 27-åringen.

Hun mener det er helt umulig å se etter en fireåring og en toåring absolutt hele tiden.

- Det eneste jeg mener jeg kan klandres for, er at jeg ikke satte malingen langt nok unna.

Flere kanaler