SMERTER: De siste tre ukene har vært tøffe for Eddie (16 mnd).
SMERTER: De siste tre ukene har vært tøffe for Eddie (16 mnd). Foto: Privat
Da Lisa Åkerblom ble ringt opp fra sønnens barnehage for tre uker siden fikk hun sjokk. Sønnen Eddie, på 16 måneder, hadde fått store brannskader i ansiktet og på overkroppen etter at en kopp med kokvarmt vann hadde veltet over ham, skriver Expressen.

– Da jeg hørte hva som hadde skjedd med Eddie og pratet med barnehagepersonalet forsvant luften ut av meg, forteller Åkerblom til P4. 

Saken fortsetter under bildet
Eddie
MORSKJÆRLIGHET: Lisa fikk sjokk da hun hørte at sønnen Eddie hadde blitt brannskadet i barnehagen. Foto: PrivatFryktelige smerter
Ulykken skjedde i Skivarp i Sverige. En av de ansatte i barnehagen hadde satt fra seg en kopp med tevann og mens personen tok seg av et annet barn hadde Eddie prøvd å nå koppen og endt med å velte den over seg selv. 

– Jeg kjørte til barnehagen så fort jeg kunne, og hele veien tenkte jeg på brannskader forårsaket av varme væsker som jeg har sett tidligere. Jeg tenkte på hvordan han ville se ut når skadene roet seg ned og ikke minst hvordan han kom til å se ut nå, forklarer moren til P4.

Synet som møtte Lisa Åkerblom i barnehagen var ikke vakkert. Vannet førte til andregrads forbrenning med væskefylte blemmer og store skader på huden. Dette ga igjen den lille gutten fryktelige smerter.

– Da jeg kom frem til barnehagen ville jeg bare gråte og klemme ham, men jeg sa til meg selv at jeg ikke måtte gråte foran sønnen min, men være sterk og rolig for ham, minnes Lisa Åkerblom. 

Saken fortsetter under bildet
Eddie
VONDT: Etter at det varme vannet ga Eddie store brannskader ble han fraktet til sykehus der han fikk øyeblikkelig hjelp. Foto: Privat
Eddie
SMERTESTILLENDE: Eddie fikk både morfin og behandling i saltbad på sykehuset. Foto: Privat

Eddie
IKKE SINTE: Foreldrene er ikke sinte på barnehagen, men vil dele historien for å vise for farlig brannskader er. Foto: PrivatIkke sinte
Lille Eddie ble kjørt til sykehus og fikk straks behandling. Nå tre uker etter hendelsen er han snart klar for å begynne i barnehagen igjen. Tross alle vonde tanker og smertene gutten har opplevd har alt gått bra. Familien bærer heller ikke nag til barnehagen som har tatt på seg all skyld for ulykken.

– Vi er ikke sinte på personalet i barnehagen. Jeg tror det holder å føle på «skammen» over å ha forårsaket ulykken. Vi har fått mange unnskyldninger og kjærlige meldinger der de spør hvordan det går med Eddie, forteller Åkerblom til Nettavisen

Saken fortsetter under bildet
Eddie
BEDRE: Eddie (16 mnd) er etter tre uker på bedringens vei og skal snart begynne i barnehagen igjen. Foto: Privat

LES OGSÅ: Malin (31) bestilte klær på nettet – nå advarer hun andre

Det har vært viktig for familien og dele historien for å advare andre og bidra til at andre barnehager og skoler kan dra lærdom av dette. Responsen de har fått er de overveldet av.

– Vi har sittet og lest de fleste kommentarene og det er flott at folk tar dette til seg og lærer av dette. Også er det jo litt spennende og, vi trodde aldri at det skulle nå så mange, avslutter Lisa Åkerblom til P4. 

Flere kanaler