HELDIG: Marianne Bergseth skal besøke 11 land i løpet av tre måneder.
HELDIG: Marianne Bergseth skal besøke 11 land i løpet av tre måneder. Foto: KLM
Tidligere i år fortalte flyselskapet KLM at de søkte etter etter tre «jorden rundt»-reportere som skulle rapportere fra alle verdenshjørner for selskapet.

De ønsket seg én reporter fra Norge, én fra Sverige og én fra Danmark – til det som for mange kan høres ut som «verdens beste jobb».

Mer enn 2000 personer fra hele Skandinavia søkte på «stillingene», og nå er det klart at 34 år gamle Marianne Bergseth fra Drammen er den heldige utvalgte fra Norge.

– Jeg begynte å strigråte, sier Bergseth om øyeblikket hun fikk beskjeden om at hun hadde vunnet.

Finalerunden for de håpefulle gikk av stabelen i Stockholm, og ble gjennomført på godt, gammelt «reality»-vis, der Bergseths gruppe på tre personer (én fra hvert land) til slutt ble kalt inn. 


Tre reportasjer hver uke
– Da vi fikk beskjeden «deres gruppe...er videre», glemte jeg å puste, forteller frilansjournalisten med bakgrunn fra blant annet TV2.

Nå venter det tre måneder med reising – og endel jobb. 

– KLM dekker reiser, hoteller og utgifter, og vi får også lønn. De dekker også klimakvotene slik at vi kan fly klimanøytralt. Men vi skal lage tre reportasjer hver uke, sier Marianne til Dagbladet, som først omtalte saken.

Saken fortsetter under bildet


At Bergseth,  har klart å danke ut så mange andre i kampen om drømmejobben, synes hun er surrealistisk.

– Jeg er ganske overveldet og beæret, og veldig giret på å gjøre tidenes jobb. Akkurat nå gjør jeg ikke annet enn å drive research, mens jeg går, spiser og drømmer, forteller hun. 

Vil besøke 11 land
Marianne har nå satt opp følgende reiserute – med avreise 25. september:

Uganda, Kenya, Rwanda, Thailand, Kambodsja, Kina, Japan, Canada, USA, Brasil og Argentina.

– Jeg håper å kunne inspirere folk til å møte verden med et åpent sinn, bytte ut en den årlige faste ferien eller to med noe som inneholder litt mer eventyr. Som gir noe! Reise er den beste utdannelsen og det gjør oss til bedre mennesker ved å få en økt forståelse for hverandre, sier 34-åringen til P4.

KLM er naturlig nok godt fornøyd med interessen for PR-stuntet.

– Med denne kampanjen vil vi vise en del av alt det fantastiske som skjer rundt omkring i verden. Vi vil hjelpe med å spre gode nyheter som ellers ikke ville fått den oppmerksomheten de fortjener. Våre reportere blir en viktig link for å formidle disse nyhetene, sier Emmelie Johansson, markedssjef hos Air France og KLM i Norden, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Lyst til å drikke øl – og tjene 550.000 kroner i året?


Flere kanaler