LEKE: Sjiraffen «Sophie» er svært populær blant små barn også i Norge.
LEKE: Sjiraffen «Sophie» er svært populær blant små barn også i Norge. Foto: Wikimedia
Dana Chianese fra New Jersey i USA bestemte seg for å finne ut hvorfor sjiraff-leken til barna luktet så vondt.

Chianese, som anbefaler biteleker til foreldre hver dag gjennom sin jobb som pediatrisk tannlege, valgte å skjære leken i to for å komme til bunns i mysteriet.

Hun ble forskrekket da hun så at den populære leken «Sophie The Giraffe» var fylt med svart mugg, og valgte å legge ut et bilde av leken på Amazon.com, sammen med en anmeldelse og én av fem stjerner.

«Hvis du har en baby som sikler, kan du få fuktighet inn i hullet, og du ender opp med mugg! Vi har hatt vår leke i to år, og hele innsiden er dekket av mugg», skriver Chianese i anmeldelsen.

Saken fortsetter under bildet
sjiraff
Foto: Skjermdump/Amazon.com

Flere har funnet mugg
Dana Chianese oppfordrer nå foreldre til ikke å kjøpe biteleker som er hul på innsiden, skriver TV2, som først omtalte saken i Norge.

– Jeg får fortsatt vondt i hjertet av å tenke på at jeg i mange måneder lot babyene våre tygge på en leke som inneholder mugg, sier moren til Good Housekeeping.

Etter at Chianese la ut bildet, har foreldre over hele verden kuttet sjiraff-leken på samme måte, for å se om de fant mugg.

Saken fortsetter under bildene:Selv om det er mange som har samme opplevelser som Chianese, er det også noen som ikke finner noe. 

Saken fortsetter under bildet:

– Bør ikke senkes i vann
Det er det franske selskapet Vulli som produserer den populære leken.

– Det er viktig å vite at Sophie The Giraffe er produsert av 100% naturlig gummi, så vaskeinstruksjonene må overholdes nøye. Som det står på pakken, anbefaler vi å rengjøre overflaten av leken med en fuktig klut. Den bør ikke senkes i vann eller skylles, for å hindre at vann kommer inn eller hun blir skadet, opplyser en talsperson for selskapet til Daily Mail.


Flere kanaler