MANGEMILLIONÆR: Men Terje Einar Ernstsen har ingen planer om å si opp jobben på hurtigbåten.
MANGEMILLIONÆR: Men Terje Einar Ernstsen har ingen planer om å si opp jobben på hurtigbåten. Foto: Privat
For fire år siden vant Terje Einar Ernstsen (60) fra Alta 600.000 kroner på Extra. Han trodde da at vinnerlykken var brukt opp for en stund, men har likevel fortsatt å levere inn en Lotto-kupong i ny og ne.

Lørdag ble det full klaff igjen, og nå kan 60-åringen se fram til å få svimlende 14,5 millioner kroner inn på konto.

– Jeg trodde at det var telefonselgere, så jeg tok ikke telefonen. Da de ringte igjen, svarte jeg, og plutselig var jeg 14,5 millioner kroner rikere, forteller Ernstsen til TV2 om telefonen han fikk i 18.30-tiden lørdag.


Kastrert katt
Han har ingen god forklaring på hvordan han har klart å vinne to storgevinster på få år.

– Jeg vet ikke. Jeg har i alle fall ikke flaks i kjærlighet. Jeg bor alene sammen med en kastrert katt, sier Ernstsen til Harstad Tidende, som først omtalte saken.

Nå er planen å nedbetale en million i lån, samt å hjelpe den 25 år gamle sønnen som studerer i Lillehammer. For øvrig er han usikker på hva han skal bruke pengene på.

Den sindige 60-åringen jobber til daglig på hurtigbåten mellom Harstad og Tromsø. Det kommer han til å fortsette med, selv om han unner seg en litt lengre friperiode enn planlagt, de neste ukene.

Fortsetter i jobben
Millionæren forteller om et massivt trykk fra både kjente og ukjente de siste par dagene.

– Her har ikke telefonen stått stille siden lørdag. Det har vært masse gratulasjoner og hyggelige tilbakemeldinger, og også noen tiggertelefoner, sier Ernstsen til P4.

Å stå fram med fullt navn og bilde etter å ha vunnet så mye penger, har han, i motsetning til mange andre Lotto-millionærer, ingen betenkeligheter med.

– Jeg har ikke noe skjule. Jeg tenker at det er viktig å ha beina godt plantet på jorda, sier 60-åringen til Harstad Tidende.

Flere kanaler