3 000 SOLDATER: Det er mulig du ser kvinner og menn i uniform denne helgen, men oppfør deg som normalt
3 000 SOLDATER: Det er mulig du ser kvinner og menn i uniform denne helgen, men oppfør deg som normalt Foto: Marius Kaniewski/HV-02
Denne helgen pågår Heimevernets største øvelse på Østlandet i år. 3 000 kvinner og menn trener på å forsvare landet vårt.

– Vi øver på det som er det mest utfordrende, nemlig militære operasjoner i væpnet konflikt eller krig, sier sjef i HV-02, oberst Karl Henrik Fossmann.

Størstedelen av soldatene kommer fra heimevernsdistriktene HV-02(Oslo og Akershus), HV-01 (Østfold og Vestfold), HV-03 (Telemark og Buskerud)og HV-05 (Oppland og Hedmark).

HV-øvelse
OPERASJON HOVEDSTAD: Frem til 18. september pågår den største Heimevernsøvelsen på Østlandet i år Foto: Marius Kaniewski/HV-02

– Det vil være en økt tilstedeværelse av uniformerte i deler av bybildet og i området generelt. Det vil også i perioder være noen saktegående kjøretøy i trafikken, men folk oppfordres til å oppføre seg som normalt, sier presse og informasjonsoffiser i HV-02, kaptein Michael Andreassen, som også er programleder i P4.

Øvelsen pågår frem til 18. september i Oslo, Akershus, Telemark og Buskerud.


Flere kanaler