KJEMPEGEVINST: Leif og Aase Sommer valgte å stå fram i media etter å ha vunnet 114 millioner danske kroner.
KJEMPEGEVINST: Leif og Aase Sommer valgte å stå fram i media etter å ha vunnet 114 millioner danske kroner. Foto: Reuters
Onsdag ble det kjent at det danske ekteparet Leif (75) og Aase (68) Sommer hadde vunnet ufattelige 114 millioner danske kroner (ca 138 millioner norske kroner) i Eurojackpot.

Ekteparet bestemte seg, i motsetning til de fleste andre vinnere, å møte pressen etter kjempegevinsten.

– Når vi har vunnet et så stort beløp, klarer vi ikke å holde det skjult, fortalte Leif til Ekstrabladet om bakgrunnen for at de valgte å stå fram.

De to troppet opp i butikken SuperBrugsen i Ølsted, der de hadde kjøpt kupongen, og feiret sammen med blant annet innehaveren.


– Baksiden av medaljen
Nå forteller Aase, som er fysioterapeut, at henvendelsene har strømmet inn det siste døgnet - og noen av dem har vært direkte ubehagelige.

– Først var det en som skulle investere i noe, og så var det en som hadde muggsopp. Noe senere ringte det en person som var gift med en spillegal mann. Hun startet vennlig, men så begynte hun å snakke stygt til meg. Dette er åpenbart baksiden av medaljen ved å stå fram, sier 68-åringen til BT.

Paret vurderer nå å be om beskyttelse, uten at de går i detaljer om hva dette innebærer. De skal også rådføre seg med Danske Spil om hva de eventuelt kan gjøre.

Leif Sommer, som er pensjonert murer, har tidligere sagt at han har planer om å kjøpe seg en Hyundai og to oppvaskbørster for pengene.


leif aase
114 MILLIONER: Leif og Aase Sommer feirer kjempegevinsten sammen med personalet på SuperBrugsen. Foto: Reuters
Flere kanaler