PILOT DØDE LIKE FØR LANDING: William (Mike) Grubbs' liv stod ikke til å redde.
PILOT DØDE LIKE FØR LANDING: William (Mike) Grubbs' liv stod ikke til å redde. Foto: AFP
Piloten i flyet av typen Boeing 737 døde like før han skulle lande maskinen i Albuequerque, New Mexico.

Familiefar
Ikke mer enn drøye tre kilometer før landing varslet kapteinen medisinsk nødsituasjon over intercom-anlegget. Det forteller en talskvinne fra American Airlines til Daily News.

Det ble utført hjerte- og lungeredning i bortimot 40 minutter etter landing før andrepiloten, William (Mike) Grubbs, ble erklært død. 

– Våre tanker går til Grubbs sin familie i denne vanskelig tiden. Dette er forferdelig trist, sier talskvinnen fra American Airlines.

Grubbs bodde i Lebanon i den amerikanske delstaten Tennessee og ble 58 år gammel. Sammen med sin kone hadde han en sønn. Pilotens fagforening sier til The Sun at de  stiller med hjelp og støtte til de etterlatte.


Høyst uvanlig 
Store fly som for eksempel Boeing 737 blir ofte styrt av bare en pilot. Dette er imidlertid sterkt frarådet av Federal Aviation Administration. 

Det har vært svært få lignende hendelser tidligere, og sist American Airlines opplevde en slik tragisk hendelse var i oktober 2015. Da døde kapteinen Michael Jonston etter det som trolig skal ha vært et hjerteinnfarkt.

William (Mike) Grubbs' dødsårsak er foreløpig ikke kjent.


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler