ETSENDE: Rebecca Sjöholm måtte tilbringe fire og en halv time på akutten etter å ha tatt en slurk av kaffen på den lokale McDonald's-restauranten.
ETSENDE: Rebecca Sjöholm måtte tilbringe fire og en halv time på akutten etter å ha tatt en slurk av kaffen på den lokale McDonald's-restauranten. Foto: AP/Privat
Svenske Rebecca Sjölund (36) måtte tilbringe flere timer på akutten, etter at hun fikk i seg giftig kaffe på McDonald's i Ängelholm.

Hun og familien hadde vært på fotballtrening med sønnen, og skulle bare spise litt på vei hjem. Barna og mannen bestilte hamburgere, mens Sjölund kjøpte en caffe latte.

Idet hun tok den første slurken, startet dramatikken, skriver Helsingborgs Dagblad, som først omtalte saken.

– Jeg kjente at det etset i munnen, og fikk ikke puste. Jeg ble kjemperedd, forteller Rebecca Sjölund til P4.


Fryktet indre blødninger
Sjölund, som selv har bakgrunn fra restaurantbransjen, skjønte raskt at hun hadde fått i seg noe giftig - og mistanken gikk mot rengjøringsmiddelet fra kaffemaskinen.

Hun ba mannen finne ut av hvilket middel restauranten brukte til dette. Selv kastet hun seg i bilen og kjørte selv den korte veien til akuttmottaket på sykehuset i Ängelholm.

– Pusten var ikke bra, så jeg måtte ha hjelp, forteller Rebecca.

Mannen hennes fant ut at restauranten rengjør kaffemaskinen med det etsende middelet Thermoblue, og han sendte et bilde av dette til Rebecca, som igjen viste det til legene på sykehuset.

Legene fryktet indre blødninger, og gjorde en rekke undersøkelser av 36-åringen.

Saken fortsetter under bildet
mcdonalds
BEKLAGER: McDonald's-restauranten i Ängelholm opplyser at det var en menneskelig svikt som førte til at kunden ble forgiftet. Illustrasjonsfoto: AFP

Legger seg flate
Etter fire og en halv time fikk Sjöholm reise hjem, men hun ble hjemme fra jobb på mandag. Nå har hun politianmeldt restauranten.

– Heldigvis hadde jeg blandet ut kaffen med litt melk. Det kunne gått mye verre om den var mer konsentrert, forteller hun.

Restauranten har forklart for henne at en ansatt hadde startet rengjøring av maskinen, men at vedkommende hadde glemt å fortelle det til kollegene. Dermed ble det laget en kaffe som var blandet med Thermoblue.

– Det er en veldig, veldig ulykkelig situasjon. Vi har strenge rutiner for dette, og det har aldri skjedd før. Det er en menneskelig svikt, men jeg vil ikke si noe mer før vi har fått utredet dette, sier franchisetaker Christina Richter til Expressen.

Sjölund ønsker nå kompensasjon for at hun ikke fikk vært på jobb mandag. Hun kommer til å unngå hamburgerrestauranter i framtiden.

– Det trigger veldig mye dødsangst når man ikke får puste. Akkurat nå har jeg ikke vondt. Men uroen, den ligger der, forteller Sjölund til den svenske avisen.


Flere kanaler