Ambulansearbeider David Andersen rykket ut til egen sønns fødsel.
Ambulansearbeider David Andersen rykket ut til egen sønns fødsel. Foto: Privat
Natt til lørdag 30. juni ble ikke en helt vanlig dag på jobben for David Andersen fra Bardufoss. Andreårs-lærlingen i UNN hadde ambulanse-vakt da alarmen gikk klokken 00:46. 

Da ambulansen rykker ut, finner Andersen fort ut at han har forvekslet adressen det skal rykkes ut til med en annen adresse med et lignende navn. Da Andersen ser på skjermen igjen, oppdager han at han skal rykke ut til sin egen hjemme-adresse og at det er samboeren som skal føde.   

Tre kvarter til nærmeste fødestue
– Vannet hadde jo gått og vanligvis tar det hele tre kvarter å kjøre til nærmeste fødestue; derfor ble det ringt 113, sier Andersen til P4.  

Det var avisen Nye Troms som først omtalte saken. 

Etter å ha kjørt med blålys i 8 minutter var ambulansen fremme på riktig adresse. Utenfor dør-oppgangen står samboer Ann Kristin klar til å bli tatt imot. Andersen og makkeren får henne opp på båren, inn i bilen og lukker døren. 

– Før vi kjører av gårde i ambulansen går jeg frem for å tilkalle jordmor som kan møte oss på veien, sier Andersen.

«Der var han ute»
Det skulle vise seg å ikke være nødvendig.

– Det tok fem sekunder så avbrøt jeg kallet på jordmor midt i setningen, for bak meg står plutselig makkeren min med min nyfødte sønn i armene. Jeg tror jeg sa «der var han ute», forteller Andersen.

Selv om fødselen kom noe uventet, står nå alt bra til med mor og barn. 

–  Jeg skulle vel egentlig vært på jobb litt lenger, men nå har jeg da to ukers permisjon istedenfor, avslutter Andersen, som nå nyter livet som tobarnsfar. 


Flere kanaler