SJOKKERT: Kelly Carter trodde ikke sine egne øyne da hun leste hva gjestene hadde skrevet på kvitteringen.
SJOKKERT: Kelly Carter trodde ikke sine egne øyne da hun leste hva gjestene hadde skrevet på kvitteringen. Foto: Twitter/@NAACP_Loudoun
De fleste er villige til å legge litt tips på bordet etter et restaurantbesøk med god service. I Norge er det ikke nødvendig å tipse servitører, men i USA blir det sett på som svært uhøflig å ikke legge igjen noe ekstra. 

Et ektepar som spiste på restauranten «Anita's» i byen Ashburn, Virginia, tok derimot uhøflig til et helt nytt nivå. Ikke bare unlot de å tipse, men de skrev også grunnen på kvitteringen slik at servitøren kunne se det, skriver danske BTBle sjokkert
Kelly Carter, som hadde servert paret mat og drikke ble forferdet da hun fant kvitteringen med følgende beskjed: 

«God service. Gir ikke tips til svarte».

Til TV-stasjonen NBC Washington forteller Carter at hun ble sjokkert av lappen.

– Jeg kikket på kvitteringen tre ganger. Det gjorde jeg fordi jeg har aldri opplevd noe lignende i den tid jeg har vært servitrise, forklarer hun. 


Nekter å la seg knekke
Borgerrettighetsbevegelsen NAACP Loudoun Branch, som jobber for rettighetene til fargede personer, la ut et bilde av kvitteringen på Twitter og deretter har den fått massiv oppmerksomhet. 

Noen har hevdet at kvitteringen er falsk og at det er Carter selv som har skrevet beskjeden på kvitteringen, men det tilbakeviser NAACP.


Men mange har også vist sin støtte til Kelly Carter og selv sier hun at dette på ingen måte skal knekke henne. 

– Jeg holder hodet høyt. En hatefull bemerkning skal ikke stoppe meg. Man er nødt til å tilgi og komme seg videre, forteller hun til NBC Washington. 


Flere kanaler