HYGGE: En svensk politiker oppfordrer nå folk til å ha sex i arbeidstiden - vel og merke hjemme.
HYGGE: En svensk politiker oppfordrer nå folk til å ha sex i arbeidstiden - vel og merke hjemme. Foto: Shutterstock
Det er ikke bare norske distriktskommuner som sliter med synkende innbyggertall, det samme problemet har også vår kjære nabo i øst, Sverige.

«Løsingen» på problemet er i utgangspunktet ganske enkel, men så var det dette med å finne tid til intim hygge i en hektisk hverdag.

Det har den svenske lokalpolitikeren Per-Erik Muskos løsningen på, han vil nemlig at folk skal kunne ha sex - i arbeidstiden.


– Jeg synes at man når man skal benytte seg av en ledig time i arbeidstiden, kanskje uten barn hjemme, sier Muskos i følge avisen.


To fluer i en smekk
Forslaget er lagt fram til Övertorneå kommune i Sverige. Bakgrunnen er at det er for få barn som fødes i kommunen, og at det bør oppmuntres til å få flere. Begrunnelsen utdypes med at sex er bra for helsa og har dokumenterte postive effekter på lykke. 

Ved å la de ansette gå hjem i pausen for å ligge med sin kjære kan man slik slå to fluer i en smekk.


– En mangelvare
Per-Erik Muskos mener at et forhold uten sex ikke er bra.

– Hverdagen er stressende og barna er hjemme. Ved å la folk ha sex i arbeidstida gir man muligheten til egentid, sier han.

Om folk faktisk vil bruke tiden til intim hygge er vanskelig å etterprøve, men ifølge NTB sier Socialdemocraterna-politikeren at arbeidsgiver er nødt til å ha litt tillit til sine ansatte.


Flere kanaler