ELSYKKEL: Svensk politi stoppet en mann i en vanvittig fart på elsykkel.
ELSYKKEL: Svensk politi stoppet en mann i en vanvittig fart på elsykkel. Foto: Shutterstock
Det var mandag morgen at en politipatrulje i svenske Linköping fikk øye på en syklist utenom det vanlige. Da de overvåkte trafikken i byens sentrum, suste det en syklist forbi dem i unormal høy fart.

Politiet fulgte så etter syklisten, men sykkelen hadde en fart politiet neppe hadde sett for seg.

De klarte nemlig ikke å ta den igjen før speedometeret viste 98 kilometer i timen, skriver Linköping News.

Hadde ikke fungerende bremser
Da politiet omsider fikk stoppet syklisten, en mann i 40-åra, så de at det ikke var snakk om en vanlig sykkel. Det var tvert imot en elsykkel, og den var blodtrimmet.

– Det var livsfarlig. Sannsynligvis har ikke sykkelen en ramme som er konstruert for å tåle slike hastigheter. Den hadde heller ikke bremser som fungerte, sier Björn Goding ved politiet til lokalavisa.

Syklisten, som ikke selv vil uttale seg om episoden, skal ha vært på vei til jobb. Han har selv sagt at han hadde god kontroll på sykkelen, og at han skal ha hatt en mekanisk brems som fungerte.

4000 watt
Elsykkelen var utstyrt med to effektvalg føreren kunne velge mellom, enten 1000 eller 4000 watt. Det var sistnevnte mannen hadde valgt da han syklet til jobb på mandag.

Politiet har nå tatt beslag i sykkelen, og skal finne ut hvilken hastighet den kan oppnå.

Sykkelen skal mannen ha kjøpt på Blocket, den svenske utgaven av Finn.no. Han er nå mistenkt for ulovlig ferdsel og grov uaktsomhet i trafikken.Flere kanaler