TINDER: En mann fra Finnmark brøt troskapsavtale og det kostet han dyrt.
TINDER: En mann fra Finnmark brøt troskapsavtale og det kostet han dyrt. Foto: Shutterstock
Det hele startet i 2014 da mannen og kvinnen fra Finnmark hadde kjøpt hus og bil sammen, og ventet sin første datter. 

På våren bestemte mannen seg for å sjekke ut datingappen Tinder og møtte der en kvinne fra Oslo som han besøkte flere ganger. De to innledet et seksuelt forhold, skriver NRK

Forholdet ble avslørt av mannens samboer, men hun valgte å gi han en sjanse til tross utroskapen. 

Dommerpappa
Kvinnens far var jurist og dommer og etter råd fra han foreslo hun i 2016 en avtale om troskap med samboeren. Avtalen gikk ut på at hvis mannen var utro igjen, måtte han gi bort sin del av leiligheten og betale for sin andel av bilen. Kontrakten hadde til sammen en verdi på mer enn 1,3 millioner kroner. 

Mannen signerte kontrakten og fikk sikret samvær med både datter og samboer igjen. 

Noen måneder senere kom mannen sent hjem fra et bryllup. Hans samboer oppdaget hans pipende telefon i stua og fant her meldinger med seksuelt innhold fra det første Tinder–treffet i Oslo, kvinnen mannen først hadde vært utro med. 

Det var nettstedet Rett24 som først omtalte saken.


Brudd på kontrakten
Kvinnen i Oslo hadde senere forklart ovenfor den kvinnelige samboeren at det seksuelle forholdet hadde fortsatt etter troskapskontrakten ble inngått. Den kvinnelige samboeren krevde at mannen flyttet ut og overførte både leilighet og hans andel av bilen over til henne. 

Mannen nektet for at han hadde vært utro etter at kontrakten ble inngått og nektet derfor å inngi kravene hennes. Da saksøkte kvinnen mammen for brudd på kontrakten. 

Dømt
Mannen forklarte for retten at kontrakten ble skrevet under i en presset sitasjon, og at kravet, som da var på 1,5 millioner kroner, var helt urimelig. Men Alta tingrett og Hålogaland lagmansnsrett mente kontrakten var helt rimelig, spesielt fordi mannen hadde en formue på over 10 millioner kroner. 

Retten fant det i tillegg bevist med overvekt av sannsynlighet at mannen hadde vært utro. 

Mannen ble derfor dømt til å forholde seg til troskapsavtalen han hadde inngått og måtte dessuten betale saksomkostninger på rundt 500.000 kroner. 


Flere saker

KS: - Må skrote forslag fra om skattelegging av vannkraftverk Kraftkommuner frykter at de mister store inntekter hvis skatteleggingen av vannkraftverk endres. Tirsdag 14.01 2020
Krever turistskatt for å håndtere turismen Norsk reiseliv vil ha turistskatt for å håndtere økende turisme. Torsdag 16.01 2020
Flere kanaler