KAN BLI ULOVLIG: USA vil nekte passasjerer å ha med seg PC i kabinen.
KAN BLI ULOVLIG: USA vil nekte passasjerer å ha med seg PC i kabinen. Foto: Shutterstock
Torsdag kan det bli klart at folk som flyr fra Europa til USA må la laptopen ligge igjen hjemme eller sjekke den inn.

Det melder The Daily Beast.

Det amerikanske sikkerhetsdepartementet ønsker å sette inn det ekstra tiltaket for å unngå mulige terrorhandlinger. 

Skaper frykt
Tiltaket om å nekte laptoper i kabinen er allerede innført på flyvninger fra flere flyplasser i Nord-Afrika og Midtøsten, men nå er det foreslått å utføres også på reiser fra Europa.

Muligheten for å bygge bomber i laptopen er årsaken til tiltaket.

– Ingen endelig avgjørelse er tatt i utvidelsen av restriksjonene på større elektronisk utstyr, men det er oppe til vurdering, sier sikkerhetdepartementet i en uttalelse til The Daily Beast.

Tiltaket diskuteres om det kan skape ytterligere frykt for flyreisende.


Erstatningsansvar
Et kjent råd er å ikke pakke verdisaker som datamaskiner i innsjekket bagasje. Dette fordi det i de fleste bagasjevilkår står at flyselskapene ikke tar på seg erstatningsansvaret dersom noe blir ødelagt eller går tapt. 

Dersom forbudet blir et faktum kan vi ikke lenger forholde oss til dette på flyvninger til USA. Om det kommer endringer i erstatningsansvaret er ikke klart.


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler