EGEN PARKERING: Nå står gliset trygt parkert ved butikken.
EGEN PARKERING: Nå står gliset trygt parkert ved butikken. Foto: Hanne Evensen
Dagligvarekjeden Spar åpner nå en ny butikk i Halden, men den blir ikke helt som andre matvarebutikker. I tillegg til en vanlig parkeringsplass, har den nemlig en egen parkeringsplass for amcar-bilder. 

– Når vi åpner ny butikk i landets amcar-hovedstad er det klart at vi må legge til rette med egen parkeringsplass. 

Det sier kjøpmann ved Spar Halden, Rigmor Andersen. 

– Og det jo ekstra stas at dette kanskje er verdens første dagligvarebutikk med egen amcar-parkering, legger hun til.


Ventet lenge
Nå ser hun frem til at plassen skal fylles opp av flotte flak på solfylte dager - for ikke alle amerikanere kommer ut i all slags vær.

– Det er forskjell på folk, ikke på bilene. Noen vil helst at bilen skal være like blank under som over og da skaffer du deg en skikkelig vaskejobb hvis du kjører med den i dårlig vær. Men bilene tåler jo vann og dette var jo tross alt helårsbiler før i både USA og Norge, forteller Nils Petter Nilsen. 

Han er daglig leder for Halden Street and Cruisin’ Club og tror parkeringsplassen blir populær uansett vær.

– Dette er noe vi har ventet lenge på, vi har ikke sett det noe annet sted i landet. Halden har jo det største amcar-miljøet i Norge og klubben vår har rundt 450 medlemmer. Vi mener jo slike parkeringsplasser burde vært overalt i byen, sier Nilsen med glimt i øyet. 

Saken fortsetter under bildet.
Amcar Halden
GODT SKILTET: Plassene foran butikken er tydelig merket. Foto: Hanne Evensen

Første i Norge
Etter hva Spar kjenner til blir parkeringen den første i landet som er spesialtilpasset amcar-biler, skriver de i en pressemelding. 

Utseende er ikke så ulikt en vanlig parkeringsplass, men feltet er tilpasset en stor bil og er skiltet med «Amcar Parkering».

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler